Cum pot sa-mi extind afacerea atunci cand vreau sa trec la urmatorul nivel?*

Romanii sunt pe primul loc in Uniunea Europeana ca procent al proprietarilor de locuinte personale, undeva peste 96% si cu mult peste media europeana de 70%, conform Eurostat in 2014. Din punctul meu de vedere, avem mai multe motive pentru care ne dorim acest lucru – independenta, siguranta si de cele mai multe ori ideea ca le vom putea lasa ceva si copiilor nostri.

Mi-am dorit mereu sa pot ajuta oamenii sa-si indeplineasca visurile, iar ei m-au ajutat sa mi-l indeplinesc pe al meu: aceea de a avea propria agentie imobiliara si de a-i ajuta astfel sa-si gaseasca si sa-si achizitioneze locuinta personala. In ultimii cinci ani am pornit aceasta afacere impreuna cu sotul meu si am reusit sa crestem frumos si sa obtinem niste venituri stabile, insa in ultimii doi ani lucrurile par ca stagneaza.

Parerea noastra este ca suntem pregatiti pentru urmatorul nivel – vrem sa crestem de la o mica agentie imobiliara care se ocupa doar de un sector al Capitalei la o agentie puternica, cu mai multi angajati, capabila sa acopere intregul Bucuresti si zona limitrofa.

Am facut o estimare a investitiilor de care am avea nevoie, am vazut exact ce presupune un astfel de pas, care este perioada in care ne vom recupera investitia, insa nu este nici pe departe o suma pe care s-o avem disponibila, asa ca ne-am decis sa contractam un imprumut bancar IMM.

Pentru ca timpul este insa ceva ce ne lipseste cu desavarsire, ne-am gandit ca cel mai bine ar fi sa apelam la un expert in domeniu, care sa ne tina de mana si sa ne ghideze prin toata “jungla” procesului de a obtine o solutie de creditare. Asa ca am apelat la un broker de credit bancar, adica un expert financiar dispus sa ne ofere cele mai bune solutii de finantare, personalizate pentru nevoile noastre.

Ne-a fost usor sa alegem – am descoperit brokerii AVBS Credit (prezenti in peste 70 de francize in toata tara) care identifica cele mai avantajoase credite bancare pentru nevoile noastre de a ne extinde in afaceri, intocmesc dosarele de credit si obtin finantarile, iar serviciile de intermediere sunt gratuite! Ne-a placut pana si sloganul lor: “Visează… obține cu AVBS“. 

Am ales un broker din Bucuresti, care sta aproape de biroul nostru si l-am contactat – in scurt timp am stabilit o intalnire in care i-am explicat mai pe larg ce ne dorim, iar cu ajutorul lui ne-am dat seama si de ce tip de credit IMM avem nevoie – un credit pentru investitii. Ne-a explicat ca aceasta este cea mai buna solutie de finantare pentru noi, pentru a putea achita creditul intr-un mod care sa nu ne afecteze nivelul de trai si sa-l putem inapoia in timp util, conform contractului de creditare.

Ne-a explicat ca acest credit pentru investitii este printre cele mai ambitioase solutii de finantare si putem obtine pana la 150.000 de euro, pe care ii putem rambursa in maxim 7 ani. Este nevoie sa achitam un un avans de minimum 30% din valoarea proiectului de finantare si cu garantie imobiliara.

Prin acest imprumut putem face achizitii, constructii si refinantari ale altor tipuri de proiecte sau credite pe termen lung si este fix ceea ce avem nevoie. Ne dorim sa ne mutam intr-un sediu nou, mai mare si intr-o zona usor accesibila, dorim sa angajam oameni, sa investim in traininguri si cursuri pentru acestia, vrem sa stabilim parteneriate cu firme de constructii inca din etapa de proiect al cladirilor, evident ca vom investi o parte din bani si in componenta de marketing si comunicare. Suntem siguri ca vor aparea provocari si cheltuieli suplimentare pe care pe moment nici macar nu le putem intrevedea, insa suntem convinsi ca vom putea depasi toate provocarile.

Pe termen lung ne dorim ca agentia noastra imobiliara sa fie primul nume care le vine in minte oamenilor care doresc sa-si cumpere o locuinta in Bucuresti si in zona limitrofa, nume sinonim cu rapiditate, seriozitate si incredere.

Voi ce afacere ati porni daca ati avea banii necesari?

Sursa foto: site-ul AVBS

*Text fictiv scris pentru Spring SuperBlog 2017

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *