Recomandare film: Split

„Split” este un thriller horror care m-a captivat de la primul pana la ultimul minut. Pelicula care a avut premiera la noi pe 27 ianuarie prezinta riscurile unei boli care nu prea este catalogata in mod serios – tulburare de identitate disociativa si modul in care un barbat, Kevin, este afectat de aceasta.

In momentul actual sunt inca multe intrebari legate de aceasta tulburare care nu si-au gasit raspuns. Diviziunile mentale ale celor afectati de identitate disociativa sunt un subiect care fascineaza, mai ales ca sunt situatii in care unele persoane isi schimba fizionomia pentru fiecare personalitate pe care o manifesta.

Problema cu aceste multiple personalitati este faptul ca inevitabil cel putin una dintre ele este negativa, iar daca reuseste sa ia controlul, atunci nimic bun nu are cum sa iasa din asta. Kevin a scos deja la iveala 23 de personalitati in fata psihiatrei sale, dr. Fletcher, dar a 24-a s-a format recent si isi vrea dreptul la suprematie – vrea sa se manifeste si sa le domine pe toate celelalte.

Toate aceste transformari au loc dupa ce una din personalitatile lui Kevin rapeste trei adolescente, dintre care una singura, Casey, isi va pune in lupta iscusinta si inteligenta pentru a scapa cu viata.

Filmul te sperie si te socheaza, te face sa rezonezi cu victimele, te face sa intri in mintea psihologului si sa cauti solutii de iesire din aceasta situatie. Scenaristul-regizor si producator M.Night Shymalan este cel care isi adauga in palmares acest thriller, dupa mai vechile si consacratele „Al saselea simt”, „Indestructibilul” si „Semne”.

James McAvoy, pe care cu siguranta il stiti din seria X-Men,  joaca fenomenal de bine acest rol. Daca sunteti amatori ai genului horror – atunci este un film pentru voi, care lasa loc pentru o continuare in acelasi stil.

Postari similare

One Reply to “Recomandare film: Split”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *