Fata disparuta – Gillian Flynn

Cartea Fata disparuta de Gillian Flynn este un roman aparut in 2013 si pe care il am in biblioteca de cativa ani buni, cand l-am cumparat de la un targ de carte. Nu am reusit sa ajung la el pana acum – desi stiam povestea, pentru ca am vazut filmul cu titlul omonim care il are pe Ben Affleck in rol principal.

Este vorba de un thriller foarte bun – in ziua in care cuplul casatorit Nick si Amy sarbatoresc cinci ani de la nunta lor, Amy dispare. Usa casei larg deschisa, semne de violenta in casa, niciun semn din partea lui Amy.

Nick nu stie cum sa reactioneze la disparitia sotiei sale, si pare complet amortit si nepasator. Toata lumea incearca sa afle ce s-a intamplat, pornesc echipe in cautarea acesteia, insa politia nu inainteaza cu cercetarile.

Nick decide sa ia problema in mainile sale, sa afle ce s-a intamplat cu sotia sa. Insa multele minciuni pe care le spune politistilor, faptul ca relatia cu sotia sa nu mai era una buna, precum si amanta pe care o ascunde fac din el in scurt timp principalul suspect in fata politiei si a presei. Singura persoana care este convinsa de nevinovatia lui este sora lui geamana.

Insa Nick isi cunoaste sotia si in scurt timp isi da seama ca totul este doar o manipulare pusa la cale de Amy, pentru a-l pedepsi pentru infidelitatea lui – si se dovedeste ca are dreptate. Pe langa povestea lui Nick, o urmarim si pe Amy in planul ei si ceea ce se intampla cu ea dupa ce isi insceneaza moartea. In plus, ii citim si jurnalul fictiv, in care manipuleaza adevarul astfel incat sa il faca pe Nick sa para genul de sot care si-ar ucide sotia.

Insa merita Nick sa fie acuzat de crima pentru ca si-a inselat sotia? Este Amy chiar atat de lipsita de inima incat sa il lase pe Nick sa fie condamnat pentru o crima pe care nu a comis-o? Ce s-a intamplat atat de grav in aceasta casnicie incat sa faca sa dispara orice urma de dragoste dintre cei doi?

Universul personajelor principale este unul bolnav, nebunesc si atragator. Este un thriller captivant, surprinzator, iar finalul este cu atat mai neobisnuit. Asa ca daca aveti chef de o lectura captivanta, pe care cu greu sa o puteti lasa din mana – va recomand sa cititi Fata disparuta.

Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *