Cartile personalizate pentru copii – o idee minunata de cadou de Craciun si nu numai

Nu este nicio surpriza pentru oricine a ajuns pe blogul meu macar o data ca sunt o mare iubitoare de carti. Cele peste 180 de articole intr-o categorie dedicata pe blogul meu cred ca spun asta cu varf si indesat. 🙂 Am obiceiul sa citesc seara tarziu, cand ai mei dorm si am liniste si pace, dar imi place sa citesc si la lumina naturala atunci cand timpul imi permite.

De multe ori i-am recomandat si sotului meu cate o carte care m-a impresionat mai mult la un moment dat, si la fel si prietenelor sau vecinelor mele care mi-au cerut recomandari.

In plus, acum cativa ani, sotul meu a renovat una dintre camerele din apartamentul nostru si acum am biroul meu acasa, unde am si o biblioteca cat un intreg perete! Am fost cea mai fericita dupa aceea, dar acum, dupa cativa ani, biblioteca este deja aproape neincapatoare! Din cand in cand trebuie sa o rearanjez si sa ma gandesc care este cel mai bun mod in a pune cartile si decoratiunile, astfel incat sa incapa cat mai multe carti!

Iar de aproape patru ani, de cand Mihai a aparut in vietile noastre, am inceput sa adaugam pe lista noastra evident si cartile pentru copii. Avem in casa (si am avut mai multe, pentru ca am mai dat din ele prietenilor care au copii mai mici) zeci de carti pentru copii, adaptate varstei. Mihai are rafturile lui separate pentru carti – atat in camera lui, cat si in sufragerie sau in biblioteca. Evident ca am inceput cu carticelele mici, cartonate, despre animale, cu numere, despre culori, primele cuvinte si asa mai departe.

Dupa aceea am continuat cu carticelele in care trebuia sa descoperim diverse personaje sau cu carticele despre prietenie, emotii si tot felul de povestioare. Acum am ajuns la etapa in care preferatele lui sunt cartile care sunt readaptari dupa povestile clasice (varianta mai scurta) – Cei trei purcelusi, Capra cu trei iezi, Frumoasa din padurea adormita, Alba ca Zapada, aventurile Ursului Misu.

Un alt tip deosebit de carticele pentru copii il reprezinta cartile personalizate. Cartile personalizate, asa cum le spune si numele, pot fi adaptate in functie de persoanele care le primesc – in astfel de carti se poate schimba numele personajului principal (uneori si al prietenilor lui), se pot adauga poze cu copilul respectiv, varsta acestuia sau alte detalii semnificative, astfel incat povestea sa devina unica, captivanta.

Daca nu ati comandat pana acum o astfel de carte personalizata si nu sunteti inca convinsi ca este o idee buna, iata cateva motive pe care eu le-am gasit si pentru care ar trebui sa incercati aceasta idee inedita:

  • Cartile personalizate reprezinta un cadou unic, personalizat, pe care nu il mai are niciun alt copil
  • Cartile in general incurajeaza lectura si iubirea fata de carti, asa ca nici cartile personalizate nu fac exeptie
  • O carte cu numele celui care-o primeste il va face pe cel mic sa fie eroul propriei aventuri
  • Atunci cand va creste, copilul si parintii lui vor avea o amintire frumoasa

Va puteti imagine care sunt emotiile prin care trece cel mic atunci cand primeste o carte in care personajul principal poarta chiar numele lui? Sau este chiar el, in caz ca acea carte poate fi personalizata si cu poza sa? Cu siguranta va fi un cadou pe care nu il va uita curand, pe care il va folosi cu drag si despre care va povesti multor persoane!

Si daca nu stiti unde ati putea gasi carti personalizate pentru copii, cei de la Atelierul de eroi ofera o multime de carti pe care le puteti comanda si oferi celor mici! Ioan si Claudia Serbu, familia care sta in spatele acestui frumos proiect, au inceput prin a scrie povestile Aventurile în Lumea din Dulap și Aventurile pe Planeta Verde pentru fiicele lor, Sofia și Ema. Pentru ca cele doua le-au indragit tare mult, au vazut potentialul si si-au indreptat energia pentru a face si mai multe carti si pentru bucura si alti copii! Mai multe despre povestea lor puteti afla chiar de la ei.

Iata si un top trei al cartilor pe care le puteti gasi pe site-ul Atelierul de eroi:

  1. Scrisoarea de Crăciun – cine nu ar vrea sa citeasca o frumoasa poveste de Craciun, mai ales in aceasta perioada? Carticica Scrisoarea de Craciun este perfecta pentru cadoul de sub brad!

2. Carticica La mulți ani! – se apropie ziua celui mic si nu stiti ce cadou l-ar incanta? Pe langa dulciurile nelipsite, sunt convinsa ca o astfel de carticica, impachetata frumos, va fi o surpriza minunata! Iar cel mic va dori sa o citeasca o data, si inca o data, si inca o data…

3. Cartea Planeta Verde – e timpul pentru o aventura? Cu siguranta! Descopera Planeta verde alaturi de copilul tau si frumoasa aventura pe care o cuprinde!

Iar acum, ca se apropie Craciunul si sezonul cadourilor, cu siguranta exista cel putin un copilas in vietile voastre care s-ar bucura de un asa cadou inedit – fie propriul copil, nepotul, fratiorul sau surioara mai mica, precum si copiii prietenilor pe care ii indragiti. 🙂

Asa cum spun si cei de la Atelierul de eroi, aceste carti sunt deosebite din mai multe puncte de vedere:

Captivante, jucăușe, amuzante – cărțile personalizate pentru copii de la Atelierul de eroi îi ajută pe prichindei să-și dezvolte imaginația, încrederea în sine, empatia și au potențialul de a fi redescoperite în fiecare etapă de dezvoltare a copilului.

Mie mi se pare o idee foarte frumoasa si un cadou care nu poate da gres! Iar preturile sunt mai mult decat accesibile! Asa ca nu imi ramane decat sa va urez sa va grabiti si sa dati comanda, pentru a fi siguri ca Mos Craciun are timp sa includa acest frumos cadou in tolba sa!

Pe cei de la Atelierul de eroi ii puteti gasi atat pe site-ul lor, de unde puteti comanda minunatiile despre care v-am povestit mai sus, cat si pe pagina de Facebook Atelierul de eroi si pe pagina de Instagram Atelierul de eroi.

Pentru alte articole din aceasta categorie, puteti urmari sectiunea Carti CityFemme.

Sursa foto: site-ul Atelierul de eroi

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *