Prima participare la Clubul de carte @iCarteiParte

Weekendul acesta am participat la Cubul de carte @iCarteiParte organizat de Roxana Branisteanu, unde am discutat despre cartea Miere neagra scrisa de Dan Plesa. M-am bucurat foarte tare ca autorul a fost si el prezent la aceasta intalnire si a petrecut circa doua ore alaturi de noi, raspunzandu-ne la intrebari si explicandu-ne anumite lucruri de finete din cartea sa.

Toate participantele la clubul de carte (pentru ca am fost doar femei) au citit cel putin partial cartea, asa ca am putut dezbate in cunostinta de cauza personajul principal, firul narativ, personajele secundare, ce ne-a placut, ce nu ne-a placut, ce ne-a intrigat, cum am inteles anumite lucruri. Evident ca am acordat o atentie sporita si titlului cartii, de ce se numeste Miere neagra. Iar spre final a fost si o sesiune de autografe, unde Dan Plesa ne-a acordat dedicatii personalizate.

Am descoperit clubul de carte organizat de Roxana acum vreo doua-trei luni, pe Facebook, dupa ce am fost dezamagita ca programul de la serviciu nu-mi mai permite sa merg la clubul de carte organizat de editura Trei in timpul saptamanii. Asa ca am cautat si am descoperit comunitatea iCarteiParte, unde cluburile de carte au loc lunar, sambata dimineata, la o cafenea draguta si cocheta din zona Piata Victoriei. Nu am reusit sa ajung lunile trecute (si imi pare tare rau ca am ratat intalnirea in care s-a discutat despre Harry Potter), insa de data aceasta mi-am dorit tare mult sa ajung – si am ajuns chiar prima! 😀

Atmosfera de la cafeneaua The Coffee Shop a fost una foarte placuta si destul de intima, chiar daca bineinteles ca au trecut pragul destul de multe persoane in timpul in care am stat noi acolo. Participarea la clubul de carte presupune o suma modica – astfel iti rezervi locul, primesti o cafea delicioasa, precum si ciocolata si suc natural din partea partenerilor iCarteiParte. In plus, la final se face si o extragere pentru o carte-surpriza, iar de data aceasta am avut norocul sa fiu castigatoare! Am primit “Aruncătorii de flăcări” de Rachel Kushner de la Editura Vellant. 🙂

Imi era dor de o discutie relaxata despre carti, participantele mi s-au parut prietenoase, am aflat cateva lucruri in plus, din culisele pregatirii cartii, am descoperit un autor modest si deschis, dornic sa ne raspunda la intrebari si sa ne povesteasca despre procesul lui creator.

Editor, scriitor și jurnalist cultural, Dan Pleșa a absolvit Academia de Teatru și Film – specializarea scenaristică și critică de film. A lucrat în presă și, peste zece ani, ca producător la o casă de discuri. Se numără printre fondatorii Editurii Vellant și ai revistei de proză scurtă „iocan”.

A fost o participare placuta, de care aveam nevoie, atmosfera a fost prietenoasa si vesela, cu multe zambete, poze si voie buna, si sper sa imi permita programul sa merg si luna viitoare! Intre timp o sa imi comand cartea – Repetitie pentru o lume mai buna de Mihai Radu, iar daca doriti sa o comandati si voi (sau alte carti) de pe site-ul Libris, sa stiti ca prin codul LIB20ICARTE veti beneficia de o reducere de 20%!

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *