Viitorul alimentatiei – ce dieta vei avea peste 30-50 de ani?

Se poate spune ca, in ziua de astazi, la capitolul dieta mondiala, lucrurile cam lasa de dorit. Evident, nu este vorba despre o dieta temporara cu obiective anume, ci despre obiceiurile alimentare ale populatiei globului. Putini sunt cei care au o alimentatie corespunzatoare, dar si mai putini sunt cei care se tin de o astfel de alimentatie pentru mai mult de cinci ani.

Daca esti una dintre persoanele care spune deseori pas legumelor sau mancarii gatite in casa, in cele ce urmeaza poti arunca o privire atenta la viitorul alimentatiei – anume la ce este posibil sa consumi peste 30-50 de ani.

Inainte de a incepe, arunca o privire la optiunile alimentare de acum 30-50 de ani. Doar asa poti observa cu adevarat diferentele si realiza faptul ca viitoul va veni, intr-adevar, cu schimbari radicale!

O criza a produselor alimentare va avea loc pana in anul 2050

Conform Louise Litten, pamantul va suferi o criza a produselor alimentare de proportii pana in anul 2050. Desigur, aceasta poate fi evitata daca intreg globul isi mareste productia de alimente cu 70% – lucru putin posibil in anii ce urmeaza si date fiind conditiile prezente.

Un punct principal discutat la GEC (Global Entrepreneurship Congress) se refera la carnea curata (clean meat). Mai exact, din cauza lipsei de eficienta a procesului de productie al carnii traditionale (crestere animale si plante, hranire animale si apoi hranire oameni prin procesarea de carne), se incearca tot mai mult schimbarea acesteia cu un tip de carne supranumita curata.

Lasand la o parte conceptele vegetariene si vegane, un aspect clar este faptul ca omul nu are de ce si nu ar trebui sa se opreasca din consumul de carne. Totusi, data fiind situatia actuala si viitorul relativ deja prezis al alimentatiei, carnea crescuta in laborator poate fi curand introdusa in dieta ta.

De cata mancare va fi nevoie in 30-50 de ani?

Peste aproximativ jumatate de secol, se asteapta ca populatia lumii sa fie de aproximativ 10 miliarde. Acest numar vine totodata cu necesitatea industriei alimentare de a produce cu aproximativ 60% mai multa mancare decat este produsa astazi pentru ca omenirea sa supravietuiasca si sa aiba o dieta similara cu cea din prezent – anume cat mai libera (sa-ti pastrezi dreptul sau mai degraba posibilitatea de a alege ce mananci).

In acelasi timp, chiar daca nivelul de productie necesar este atins, lucrurile tot se vor schimba la capitolul dieta. Datorita cresterii populatiei, dar mai ales incalzirii globale, este posibil ca anumite parti ale globului sa piarda accesul la anumite alimente.

Astfel, meniul viitorului s-ar putea sa contina mai multe tipuri de insecte comestibile, alge, carne pe baza de plante sau, dupa cum a fost mentionat, carne crescuta in laborator. Chiar si salata pe care o refuzi cu indarjire astazi poate deveni un deliciu in scurt timp.

Pe scurt – cum va arata dieta omenirii peste 30-50 de ani?

Conform acestui raport, vei fi nevoit sa-ti dublezi consumul de alimente pe baza de plante (legume, fructe, leguminoase, nuci si asa mai departe) si sa reduci consumul de zahar si carne rosie cu peste 50%. Desigur, aceasta este o veste buna pentru majoritatea oamenilor din ziua de astazi, deoarece acestia ar trebui sa aiba o dieta mai sanatoasa si sa taie din carnea rosie si zaharul consumate – in viitor, totusi, aceasta nu va mai fi o alegere.

Nu uita faptul ca zaharul si carnea rosie sunt necesare dezvoltarii corespunzatoare – imposibilitatea de a le adauga intr-o dieta, mai ales in dietele tinerilor si batranilor, poate deveni o problema in viitor.

Daca vrei sa faci o schimbare astazi care sa fie regasita in viitorul tau (atat apropiat, cat si indepartat), atunci trebuie sa descoperi dieta NUPO. Aceasta iti pune la dispozitie produse proprii, dezvoltate conform standardelor, dar iti ofera si meniuri echilibrate cu alimente care pot fi preparate acasa – pentru echilibru dietetic la superlativ!

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *