Trucuri pentru un bulion perfect in aceasta toamna

Pe cei mai mulți dintre noi părinții ne puneau în copilărie să ii ajutăm la realizarea conservelor pentru iarnă – fie că vorbim despre compoturi, dulcețuri, zacuscă, murături sau bulion. 

Pentru că toamna și-a intrat deja de câteva săptămâni în drepturi, am zis că este cazul să venim în ajutorul vostru cu câteva sfaturi pentru a face cel mai bun bulion – perfect pentru mâncărici, ciorbițe sau chiar și paste. 

Aproape fiecare gospodină are propria rețeta de bulion pe care o face an după an, așa că nu venim cu o rețetă sau cu cantități exacte, ci cu câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când urmează să pregătiți bulion.

Roșiile sunt cele mai importante. Trebuie să alegeți roșii cărnoase (nu zemoase), nici prea verzi, nici prea coapte. 

Ușurați-vă munca și folosiți o mașină de tocat roșii. S-au dus vremurile în care gospodinele petreceau toată ziua tocând, curățând, decojind. O mașină de tocat va face treaba mult mai rapid și, hai să recunoaștem, și mult mai bine. 

Fierbeți sucul de roșii până scade două degete sau până dispare spuma care se formează în timpul fierberii – deci câteva ore bune. 

Nu adăugați sare, zahăr sau conservant, este suficient să sterilizați bine sticlele sau borcanele la final. Greșeala pe care mulți o fac este că nu sterilizează cum trebuie borcanele, fie prind aer și se strică conținutul, fie nu pun bulionul când încă este suficient de fierbinte și atunci nu se mai sigilează cum trebuie borcanele.

Atunci când începeți să folosiți bulionul și desfaceți sticla / borcanul, poate fi păstrat restul, acoperit, în frigider, pentru câteva zile. Pentru a se păstra și mai bine – puteți turna puțin ulei deasupra, pentru a împiedica apariția mucegaiului. 

Bulionul are și câteva utilizări la care nu v-ați fi așteptat! Spre exemplu, știați că dacă ați ars friptura pe la margini, este suficient să o puneți într-o soluție cu bulion și câteva linguri de apă fierbinte? Aciditatea bulionului începe să înmoaie și să macereze părțile arse din friptură și va fi mai ușor să le curățați cu un cuțit. 

În plus, știați că puteți curăța ibricul lucios din inox folosind bulion sau pastă de roșii? Este unul dintre cele mai vechi trucuri cu bulion, care se folosea pe vremuri și prin bucătăriile bunicilor noastre care aveau vase din inox și cupru.

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti accesa sectiunea Culinar CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *