Top 10 sfaturi pentru o casa mai curata

Uneori misiunea de a ne pastra casa curata si ordonata pare imposibila. Intre munca, familie, cumparaturi, gatit, poate si niste iesiri cu prietenii – timpul e aproape imposibil. Si chiar cand gasim timp, nu stim de unde sa incepem. Asa ca am pregatit pentru voi o lista de 10 sfaturi care sa va ajute sa va mentineti casa mai curata si mai ordonata.

  1. Aveti copii mici care isi exprima creativitatea pe pereti? La mine se apropie cu pasi repezi acel moment. 🙂 Daca aveti nevoie sa indepărtați urmele de creioane de pe pereți puteti incerca cu bicarbonat de sodiu.
  2. Aveti plante de apartament cu frunze prăfuite si nu stiti cum sa le curatati? Luați o banană, mâncați-o și păstrați coaja. Folosiți interiorul cojii pentru a curăța frunzele. Praful se va lipi direct de ea, iar sucul este sănătos pentru plante.
  3. Dacă va uitati în interiorul vazelor și descoperiti că sunt pline de murdărie, le puteti curăța umplându-le cu oțet. Adăugați o mână de orez și agitati vazele. Aruncati totul afară și interiorul vazelor ar trebui să fie mult mai curat. Un mic truc foarte tare.
  4. Luați în considerare înlocuirea țesăturilor monocrome cu tapițerie cu model. Modelele ajută la ascunderea prafului, murdăriei și petelor.
  5. Adăugarea unui baton de scorțișoară in aspiratorul vostru poate ajuta să adaugati un miros plăcut sufrageriei dupa ce ati curatat-o.
  6. Amprente peste toate aparatele din oțel inoxidabil? Puneti puțin ulei pentru copii pe o cârpă curată și moale și treceti-o peste suprafețe. Amprentele respective ar trebui să dispara imediat.
  7. Curățați cuptorul cu microunde cu ușurință, fierbând mai întâi o cană de apă în el. De ce? Deoarece aburul din apă se condensează pe pereți, afânând alimentele lipite pe pereti. Acest lucru îl face ușor de șters. Același truc funcționează destul de bine pentru cuptorul normal.
  8. Păstrați-va vechile periuțe de dinți. Sunt grozave pentru un milion de scopuri – folosiți-le pentru a curăța chitul din baie sau bucătărie. Sunt utile și pentru curățarea bijuteriilor și multe, multe altele.
  9. Aveti haine care nu vi se mai potrivesc? Nu există niciun motiv să le mai țineti în dulap. Chiar dacă le păstrați pentru a vă motiva să pierdeți în greutate, cel mai bine este să le împachetați și să le mutați într-o zonă de depozitare. Tot ceea ce face este să va aglomereze dulapul (și probabil să va deprime).
  10. Faceți patul dimineața imediat după ce va treziti în fiecare zi. În acest fel, va arăta ordonat în restul zilei.

Acum ceva vreme am realizat un concurs pe Facebook in care v-am rugat sa-mi spuneti ce fel de subiecte ati dori sa abordez pe blog. Si desi mi-a luat mult mai mult decat ma asteptam sa ajung la propunerile voastre (despre unele lucruri scriam oricum in mod normal), am decis ca in perioada urmatoare sa le acord importanta cuvenita si sa incep sa scriu despre fiecare sugestie a voastra (uneori cumuland mai multe propuneri, daca sunt din aceeasi sfera), sperand ca articolele mele sa va fie de folos!

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti accesa sectiunea Casa si Gradina CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com / Sursa articol: https://www.diyncrafts.com/14425/home/200-practical-household-tips-and-tricks-for-a-clean-and-tidy-home

Postari similare

One Reply to “Top 10 sfaturi pentru o casa mai curata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *