De ce este important să consumăm legume verzi?

Consumul de fructe și legume este foarte important pentru o viață cât mai sănătoasă. Fie că le consumăm crude, în salate, sau pregătite în diferite moduri, sunt esențiale pentru o alimentație echilibrată. Astăzi ne vom concentra pe legume verzi și pe importanța acestora pentru sănătate. 

Legumele verzi sunt surse bune de fibre ce ajută la digestie. Au vitamine, minerale, antioxidanți și aminoacizi, toate benefice organismului nostru. În plus, oferă unul dintre cei mai eficienți și mai activi antioxidanți care există în natură, clorofila.

Legumele verzi care nu trebuie să ne lipsească de pe masă sunt: varza, spanacul, broccoli, varza de Bruxelles, fasolea verde, frunzele de țelină, pătrunjelul, salata verde și ierburile aromate.

De ce sunt recomandate legume verzi? 

1. Legumele verzi sunt surse de proteine ​​vegetale ce oferă toți aminoacizii esențiali care contribuie la construirea forței și a masei musculare.

2. Legumele verzi, atunci când sunt folosite și preparate ca salate, servesc drept una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice care ajută la îmbunătățirea digestiei și  intestinului.

3. Legumele verzi, în special soiurile cu frunze mai închise conțin cantități excepționale de clorofilă, care este benefică pentru creșterea transportului de oxigen și pentru creșterea producției de celule roșii în sânge.

4. Sunt foarte utile în îndepărtarea și neutralizarea substanțelor otrăvitoare din sângele care ar fi putut fi ingerate prin radiații sau alți poluanți din organism.

5. Legumele verzi conțin folic, care, atunci când se oxidează, se transformă în acid folic. Acidul folic este extrem de important pentru menținerea nivelurilor de hemoglobină ale organismului și ajută la reducerea depresiei și a anxietății.

6. Legumele verzi conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți, vitamina A și colagen care stimulează vitamina C.

Acest lucru ajută la combaterea efectelor îmbătrânirii, reduc aspectul ridurilor și liniilor fine pe piele și ajută la menținerea aspectului sănătos și strălucitor.

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti accesa sectiunea Sanatate CityFemme.

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *