Femeile conduc lumea: Interviu cu Petra Mihale-Boantă

Pentru astazi v-am pregatit un interviu special si foarte emotionant cu Petra, Mama lui Emotionel. Cine este Emotionel? Ei bine, asta veti afla din randurile de mai jos si sunt convinsa ca o sa va placa, mai ales daca sunteti parinti. 🙂

1. Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine?

Nu știu de ce, dar cel mai dificil lucru este să vorbești despre tine. Îți poți etala cu ușurință realizările profesionale, poți vorbi despre cele mai interesante cărți sau filme, dar când vine momentul să spui CINE ești… Eu sunt Petra și, dacă până acum simțeam nevoia să explic tuturor că ”Mama lui Emoționel nu e tocmai o mamă adevărată”, ei bine, ACUM chiar este. Și este una bucuroasă, activă și aflată în așteptarea de noi și noi provocări. Este o mamă căreia îi place să consemneze într-un fel de jurnal schimbările prin care trece copilașul, evoluția sa. Este o mamă care își dorește din tot sufletul un echilibru între viața personală și cea profesională, căci cele două se întrepătrund, lucrând cu copiii, scriind pentru ei, vorbind despre ei.

2. Care a fost parcursul tău profesional înainte de a intra în lumea antreprenorialului?

Am fost librar, iar apoi copywriter, timp în care nu am lăsat să se așeze praful pe pasiunea mea: scrisul. Am publicat o carte cu idei practice de vânzări (realizată în urma experiențelor mele), am realizat un material educativ pentru copii, ‘‘Emoționel – dicționar al emoțiilor pe înțelesul copiilor”, cel care puțin mai târziu a dat naștere întregului meu Univers profesional și am susținut ateliere educative de joacă și învățare pentru copilași.

3. Care este businessul tău și cui se adresează?

Mama lui Emoționel, firmă născută și crescută în plină pandemie din dorința de a le oferi mămicilor o mână de ajutor în procesul de educare a copilului lor. La Mama acasă se petrec ateliere educative de dezvoltare personală, emoțională, socială și financiară pentru copii și se susțin cursuri de logopedie, dicție și dezvoltare a vorbirii. Toate acestea sunt coordonate de psihologi acreditați, cu experiență în lucrul cu copiii, fapt care le-a întărit mămicilor încrederea în mine și le-a oferit liniștea și siguranța că cei mici se află pe mâini bune.

La Mama acasă se creează și materiale educative pentru copii (dicționarul emoțiilor, setul cu reguli de bune maniere, kit-ul cu jocuri pentru călătorii etc.) și se scriu articole informative pe blog. Acestea din urmă au rolul de a menține comunitatea aproape, fiind o sursă minunată de inspirație în procesul de creștere și educare a copilului (www.mamaluiemotionel.com) Bineînțeles, businessul este dedicat părinților și copiilor.

4. Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere?

Ideea mi-a venit foarte rapid…am considerat că, autor fiind, primesc automat și titulatura de mamă a produsului respectiv. Așadar, dacă aveam publicat pe piață un material educativ denumit Emoționel, însemna că sunt și mămica lui, deci Mama lui Emoționel! De aici ideea numelui! Atelierele susținute de psihologi au izvorât în urma unei analize de piață și a constatării faptului că nu prea se regăsesc astfel de servicii care să ofere valoare, siguranță, certitudine etc. Cea mai multă susținere am primit din partea familiei, bineînțeles. Cine altcineva credeți că s-ar bucura din suflet pentru evoluția ta?

5. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești?

Cea mai mare reușită este una de ordin personal. Așadar, dacă nu m-ați condiționat în întrebare, să menționez o reușită profesională, am să o numesc pe aceasta: nașterea Emoționelului adevărat. Îmi doream enorm un copil, dar nu am crezut vreodată că-l voi și naște. Pur și simplu simțeam departe de mine această idee.

6. Care sunt planurile tale pe viitor?

În foarte scurt timp cartea ”Însemnările a 101 mămici fantastice” va vedea lumina tiparului! A fost un parcurs plin cu provocări, cele mai multe provocări aș putea spune. E mult mai ușor să scrii singur o carte, decât să coordonezi un volum colectiv, să menții relația cu scriitorii, să le înțelegi gândurile și să le îndeplinești nevoile, dar…MERITĂ. Simt că merită!

7. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?

Chiar îi spuneam mamei mele că dacă vreodată în viața aceasta m-am plâns că mă plictisesc (deși nu prea îmi amintesc), îmi pare rău! De când a apărut bebe în viața mea nu știu cât este ceasul, nu știu ce zi este și nu-mi aud telefonul atunci când sună. Zilele decurg precum un cocktail exploziv de acțiune, zâmbete și emoții. Totuși, găsesc o oră să citesc, de regulă dimineața, în timp ce-mi beau și cafeaua.

Găsesc acele minute libere de evadare sub duș, de realizare a unei postări pe pagina Mama lui Emoționel, de făcut curățenie prin casă – activitate, care mă relaxează enorm, dar știți de ce? Nu pentru că e cel mai mișto lucru să îndepărtezi câte un păianjen de pe pereți, nici vorbă, ci pentru că atunci când sunt angrenată în activități de acest fel reușesc să îmi planific ziua următoare, să-mi stabilesc obiective de ordin profesional, să vin cu idei noi la Emoționel, să mă reinventez…

8. Ce sfat ai da mamicilor de bebelusi, care in acest moment nu vad luminita de la capatul tunelului?

Le-aș spune că au dreptate, chiar nu există o luminiță la capătul tunelului. Luminița e exact sub ochii lor, trebuia doar să-i deschidă suficient de tare, încât să realizeze. Luminița e zâmbetul bebelușului, soarele de pe cer, mesajul de la mama, îmbrățișarea din partea soțului etc.

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a Petrei

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *