Iata ce obiecte din casa trebuie inlocuite frecvent (si cat de des)

Chiar dacă incerci sa ai un stil de viata minimalist, cu siguranta ai câteva obiecte pe care le folosesti in casa pe care probabil trebuie să le arunci si poate nu te induri inca. Din păcate niciun obiect nu durează pentru totdeauna și, la un moment dat până și cea mai iubită pătură, cel mai apreciat aparat de bucătărie sau perdelele primite cu acea ocazie speciala trebuie inlocuite.

In cazul obiectelor de mai sus, va vor “spune” singure cand e cazul sa va luati altele noi, insa intr-o gospodarie mai sunt și alte obiecte de uz casnic despre care nici nu vă dați seama că au „expirat” si ar trebui inlocuite. Iata o lista de astfel de obiecte, care speram sa va fie de folos:

Buretele de bucatarie – acest mic obiect intra in contact cu toata vesela din gospodaria voastra, asa ca in timp va retine o multime de resturi de mancare, bacterii si microbi. Trebui inlocuit de fiecare data cand se decoloreaza, se rupe, miroase sau devine imbacsit / alunecos de la grasime.

Periile de toaletă – fac o treabă murdară și apoi le punem înapoi într-un suport. Decolorarea, perii uzati sau mirosul vor fi indicatorii ca peria trebuie schimbata, un interval optim fiind undeva intre 6 si 12 luni.

Asternuturile – Ca adulți, ne petrecem aproximativ un sfert din zi în pat, ceea ce înseamnă că așternuturile și pernele noastre simt frecvent impactul greutății corporale. Spălarea lenjeriei de pat săptămânal și a pernelor trimestrial va ajuta la menținerea calității, dar aceste articole au o viață scurtă. Ar trebui sa le schimbati la circa 2 ani.

Perdelele de dus – În funcție de calitatea lor și de modul în care le întrețineți, ele pot avea durate de viață foarte diferite, putand fi schimbate dupa minim 3 luni sau atunci cand va saturati de ele. 🙂

Pernutele decorative – cele pentru pat vor avea o viata mai lunga decat cele pentru canapea, pentru ca vor fi mai putin uzate, insa ar trebui schimbate undeva la 5-10 ani.

Electrocasnicele mici – fie ca vorbim de mixer, prajitorul de paine sau blender – acestea au de obicei o durata de viata de 10 – 12 ani. In momentul in care nu mai functioneaza cum trebuie, apar mici fisuri, momente in care se blocheaza sau piesele incep sa se defecteze – atunci este clar momentul pentru un aparat nou.

Covorasul de baie – fiind unul dintre cele mai folosite obiecte din baie, covorasul trebuie spalat frecvent si inlocuit undeva la 18 – 24 de luni, cand incepe sa se uzeze, sa se decoloreze sau sa se rupa.

Pernele de pat – cu siguranta nu le schimbati cat de des ar trebui, pentru ca o perna ar trebui schimbata la fiecare 1-2 ani, pentru ca se va umple de celule moarte, de urmele transpiratiei si de sebum. Daca atunci cand ii schimbati fata de perna vedeti ca e patata sau miroase urat – atunci acesta este semnalul care va spune ca perna trebuie schimbata.

Prosoapele de dus – reprezinta unul dintre acele articole importante intr-o casa, deci dacă prosoapele dvs. și-au pierdut absorbția, sunt decolorate, rupte, nu au miros proaspăt sau dacă aveți seturi incomplete, cel mai bine ar fi sa va ganditi sa le inlocuiti. Acest lucru ar trebui realizat la circa 2 ani.

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Casa & Gradina CityFemme.

Sursa informatie: https://www.rd.com/article/when-to-replace-household-items/ / Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *