Semintele de struguri, posibile medicamente

Desi nu sunt neaparat gustoase, semintele de struguri sunt comestibile si pot fi chiar hranitoare. Bogate in acizi grasi esentiali si aminoacizi, ele sunt benefice pentru sanatate. Daca mancam regulat seminte de struguri putem sa ne imbunatatim functionarea sistemului cardiovascular si sa prevenim umflarea picioarelor.

Datorita proprietatilor antioxidante remarcabile, semintele de struguri ne pot ajuta sa luptam impotriva unor afectiuni ale pielii precum acneea, psiriazisul si ridarea prematura a pielii, dar si impotriva astmului, a afectiunilor de vedere si a inflamarii articulatiilor la pacientii cu reumatism.

Studiile au aratat ca proprietatile antioxidante ale unor substante din samburii de struguri sunt de 20 de ori mai puternice decat cele ale vitaminei E si de 50 de ori mai puternice decat cele ale vitaminei C.

Antioxidantii imbunatatesc sanatatea in mai multe feluri: protejeaza corpul de imbatranirea prematura si de slabirea vederii si imbunatatesc functionarea sistemului cardiovascular. Ele sunt potrivite si pentru persoanele care urmeaza un regim alimentar impotriva acneei.

Semintele de struguri sunt de mare ajutor pentru persoanele care sufera de varice pentru ca imbunatatesc circulatia intarind arterele, capilarele si venele. Studiile au demonstrat ca extractul din seminte de struguri reduce efectul de umflare a picioarelor la femeile care au stat mult timp asezate. In plus, extractul din seminte de struguri controleaza tahicardia.

In urma cu cativa ani, un grup de oameni de stiinta din China si din Statele Unite a publicat un studiu despre efectele samburilor de struguri asupra sanatatii mentale. Anumite substante din compozitia samburilor au avut efecte antidepresive asupra soarecilor. Aceste efecte au fost similare imipraminei. Imipramina este o substanta cu actiune antidepresiva care sa gaseste in compozitia multor medicamente care trateaza aceasta afectiune. Samburii de struguri cresc nivelul serotoninei in creier si astfel se explica efectul lor asupra starii de spirit a consumatorului.

Cercetatorii ne avertizeaza ca este prea devreme sa concluzionam ca semintele de struguri ar putea sa scada, in cazul oamenilor, riscul imbolnavirii de cancer. Totusi, studiile efectuate pana acum pe soareci au demonstrat ca extrasul din seminte de struguri are proprietati anticancerigene. 

Asadar, ori de cate ori aveti tendinta sa dati la o parte semintele de struguri amintiti-va ca de fapt acestea pot fi adevarate medicamente. Si nici nu sunt chiar atat de rele la gust. 🙂

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Sanatate CityFemme

Sursa informatii: http://www.healwithfood.org/health-benefits/whole-grape-seeds-edible.php / Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *