Femeile conduc lumea: Interviu cu Alexandra Staub

Pe Alexandra am descoperit-o pe grupul De meserie, femeie, unde isi promova produsele si serviciile, iar pentru ca in acea perioada ma pregateam de petrecerea de taiere a motului lui bebe Mihai, am decis sa apelez la ea pentru candy-bar. Toata comunicarea a fost transparenta, degustarea si produsele au fost delicioase, pretul a fost corect, iar oaspetii nostri s-au bucurat de un moment dulce de rasfat. 🙂

Dupa aceea m-am gandit sa o iau la intrebari, sa aflu cum i-a venit ideea business-ului si sa ne povesteasca mai multe despre ea pentru sectiunea de interviuri CityFemme Femeile conduc lumea. Iata ce a iesit:

1. Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine? 

Eu sunt Alexandra, mama a doi copii, inginer in alimentatie publica la bază și fondator @thegiftboxconcept. De cand ma știu am fost o fire in continua miscare si mi-am dorit sa evoluz cât se poate, eu fiind o fata de la țară – si stii care este atitudinea față de cei din provincie?!

Am ales sa fac liceul intr-un oras superb de munte – aceasta a fost prima decizie in ceea ce insemna viitoarea mea independenta, caci am stat in camin si de la vârsta de 15 ani am avut primul job, reusind sa acumulez foarte multa experienta pe parte de relationare interumana (am invatat prin lectii dureroase ca oamenii pot fi o binecuvantare, dar si foarte meschini).

Apoi a urmat capitoul facultate, 4 ani de inginerie, cazare tot in camin. 🙂 Si ca orice student am lucrat – imi amintesc ca primul job a fost chiar in vacanta de dinaintea inceperii facultății, la un Cazino, crupier. 3 luni am rezistat, programul era infernal, ture de noapte, de zi, nu puteam face fața cu facultatea si de fapt asta era scopul meu in București – sa imi continui studiile, ori cazinoul nu ma putea ajuta, ba dimpotrivă.

2. Care este businessul tău și cui se adresează?

Long story short, după ce am deschis o afacere cu buna mea prietena, in sfera publicitatii, m-am oprit in domeniul alimentației publice pe partea de logistica si customer care.

în ianuarie 2021 am stabilit ca este prioritara pasiunea mea – mai exact crearea de cadouri, aranjamente florale, parte de evenimente & more, căci cu totii avem nevoie de un cadou pentru o persoana draga, iar cum factorul timp este atât de limitat, existam noi, TheGiftBox, care cream si livram cadoul, florile și prajiturile, in numele clientilor noștri, cu mesaje personalizate. 🙂

3. Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere? 

Am fost măgulita de susținerea tuturor apropiatilor, in demararea acestui concept, care a început timid cu gift box-uri, apoi flori si aranajamente, dupa care ne-am adaptat pietii si am introdus in portofoliu si prajiturile, mesajele caligrafiate in rame, organizarea si montare candy-bar si inca lucram la dezvoltarea noastra.

4. Cum ți s-a părut partea birocratică? E complicat? Unde ai întâmpinat cele mai multe probleme / ce ai schimba? 

Am apelat la o firma care ne a inlesnit procesele, pana acum nu am întâmpinat dificultăți.

5. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești? 

Pentru mine fiecare eveniment, cadou sau aranajament create reprezinta reusita zilei respective, incununate cu aprecierile clientilor. Si sunt convinsa ca asa va fi mereu, am învățat sa fiu recunoscatoare pentru absolut orice mi se întâmplă, iar când spun asta evident ca ma refer si la lucrurile neplăcute, Dumnezeu știe intotdeauna mai bine decât noi de ce ni se întâmplă totul.

6. Te-ai lovit pana acum de sindromul impostorului? Cum ai gestionat teama/neliniștea respectiva? 

Daca m am intalnit cu sindromul impostorului pe drum? Da, și nu doar acum, insa întotdeauna am avut un stâlp solid de care m-am sprijinit – Dumnezeu! Cat timp ma sprijin de acest stalp, orice rătăcire va trece, stii cum se spune: speranta este motorul atitudinii, iar atitudinea determina ascensiunea.

Oamenii care au speranță cauta permanent oportunități in fiecare situație. Cei fără speranță caută motivele pentru care orice oportunitate nu va funcționa.

7. Care sunt planurile tale pe viitor? 

Sigur ca ma gandesc si la produse si servicii noi, insa momentan ma axez pe dezvoltare site-ului, pentru ca luna aceasta vreau sa il inauguram, iar acolo veti vedea si noutatile noastre.

8. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? 

De un an și jumătate timpul liber s-a redus considerabil, o data cu venirea pe lume al celui de al 2-lea copil, însă mi-am propus să îmi fac timp pentru a citi câteva pagini/zi și, mă țin de treabă! 🙂 In week-end stam cât se poate cu copiii, îl incadram la timp liber?! 😀

Uneori realizarea unor obiective cere sacrificii personale și multa dăruire!

9. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților? 

Câte ar fi de spus! Sumarizand, pe plan local antreprenoriatul feminin se dezvolta cu pași repezi, având ca și dovadă faptul ca din ce în ce mai multe companii coopteaza în conducere femei. Plus ca tot mai multe firme sunt înființate de doamne. Sa nu uitam ca superfemeia sta 10 h/zi la birou, apoi îndeplinește cu brio sarcinile de mama și soție.

Anyway nu mai trăim de mult într-o lume a bărbaților! 😀

Iar ca si sugestii pentru oricine se afla la început de cariera:

  • As vrea sa subliniez ca este extrem de important sa lași ego-ul deoparte
  • Sa te înconjori de cei mai buni oameni
  • Sa știi direcția în care vrei sa te indrepti
  • Sa crezi în tine fără sa îți faci prea multe griji cum ca nu ești suficient de buna pentru a realiza ce ți-ai propus
  • Sa te bucuri de călătorie, lucrurile nu vor merge într-o singura direcție și nu te lasă descurajata dacă nu progresezi tot timpul
  • Sa devii confortabila cu ideea de a fi expusa situațiilor mai puțin ușoare, deoarece atunci înveți cel mai mult
  • Și în final, dar poate cel mai important sa înveți continuu!

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a Alexandrei 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *