Femeile conduc lumea: Interviu cu Ana Rosca

V-am pregatit un frumos interviu astazi, unde am luat-o la intrebari pe Ana Rosca, antreprenor inca de cand a iesit de pe bancile facultatii, sotie si mama a doi baieti. Ea ne va povesti despre provocarile pe care le-a intampinat, despre planurile sale si despre cum face fata greselilor si ce o motiveaza sa mearga mai departe. Sper sa va placa! 🙂

1. Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine? 

Numele meu este Ana Roșca, sunt soție, mamă a doi băieți plini de energie, antreprenor de 15 ani în domeniul serviciilor de traducere și, mai nou, din luna decembrie a anului trecut, am preluat un alt business, în domeniul serviciilor de beauty. Cu alte cuvinte, sunt antreprenor de când am ieșit de pe băncile facultății.  

Fiind absolventă a Academiei de Studii Economice din București – a Facultății de Management și a Masterului în Administrarea Afacerilor, trebuie să recunosc faptul că de când mă știu cochetez cu ideea de antreprenoriat. Căutam idei de afaceri, vorbeam cu oameni care aveau afacerile lor și așteptam să îmi găsesc și eu drumul în business, drum pe care l-am găsit și care mi se potrivește, cred eu, de minune.

2. Care este businessul tău și cui se adresează?

Îmi desfășor activitatea în domeniilor serviciilor de traducere, oferind servicii de traducere și interpretariat din/în toate limbile de circulație internațională, servicii de subtitrare și dublare filme încă din anul 2006. Împreună cu ceilalți membri ai echipei, #traducemstareadebine, iar din luna decembrie a anului trecut, m-am decis să continuăm să oferim starea de bine și prin intermediul unor alte servicii, mai exact servicii de înfrumusețare, de aceea am preluat un nou business, un salon de înfrumusețare, Urban Mom Studio, poziționat ușă în ușă cu biroul de traduceri. 🙂

3. Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere? 

În ceea ce privește biroul de traduceri, nu pot să spun că aveam conturată foarte bine această idee.  În acea perioadă începea să prindă contur ideea de fonduri europene, însă, deoarece obținerea de fonduri europene se profila a fi un proces de lungă durată, am pus bazele unui birou de traduceri. Pot spune cu sinceritate că acest business a fost cel care m-a ales pe mine. În timp am descoperit că și concurența este acerbă în acest domeniu – și poate că exact acest lucru m-a atras foarte mult și m-a determinat să preiau și al doilea proiect, salonul de înfrumusețare.

Îmi plac provocările și dacă am învățat ceva de-a lungul timpului este că schimbările nu trebuie să ne sperie, ci să ne motiveze, iar faptul că sunt antreprenor de 15 ani mă ajută pentru că am cunoscut atât perioada de boom economic, cât și perioada de criză, cu alte cuvinte, eu și business-ul meu am evoluat odată cu schimbările pieței.

4. Cum ți s-a părut partea birocratică? E complicat? Unde ai întâmpinat cele mai multe probleme / ce ai schimba? 

În orice domeniu ne-am desfășura activitatea, există provocări, ne confruntăm cu situații neplăcute, dar tocmai aceste experiențe sunt cele care ne oferă un plus de valoare, care ne oferă lecții de viață valoroase. Pentru mine, nu frica de eșec este cea care mi se pare greu acceptat, ci faptul de a nu încerca, de a nu avea curajul de a ieși din zona de confort. M-am maturizat odată cu business-ul meu, am greșit de multe ori, dar tocmai faptul că am acceptat faptul că nu pot face totul perfect, dar că pot tind către perfecțiune, îmi dă energia de a merge mai departe.

5. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești? 

Cea mai mare reușită de până acum este faptul că încă sunt aici și că Traduce.re a reuși să se impună în rândul marilor jucători în domeniul serviciilor de traducere și interpretariat. Avem proiecte inedite, filmele traduse și subtitrate de către echipa noastră au rulat pe marile ecrane din București și Cluj, am cunoscut oameni fantastici, plini de energie, de la care învăț in fiecare zi, precum femeile antreprenor din comunitățile de business din care fac parte – Elite Business Women și Mamprenoare România.

6. Te-ai lovit pana acum de sindromul impostorului? Cum ai gestionat teama/neliniștea respectiva? 

Cu toții ne confruntăm cu acest sindrom și avem momente în care ne pierdem încrederea în noi, în ceea ce facem. Ce fac eu în acele momente? Practic sport, mă urc pe bicicletă, îmi golesc mintea, mă bucur de momentele simple petrecute în familie, practic recunoștința pentru ce am în fiecare zi și așa mă încarc cu energie pozitivă.

7. Care sunt planurile tale pe viitor?

Când ești antreprenor nu cred că te poți relaxa vreodată 100%, trebuie să ai un ritm alert pentru că piața este într-o continuă schimbare, iar dacă tu nu ții pasul, piața te elimină. În ceea ce privește biroul de traduceri, vreau să menținem, ba chiar să creștem, nivelul de performanță cu care ne-am obișnuit clienții, iar în ceea ce privește salonul de înfrumusețare, să reușim să oferim femeilor, dar mai ales mamelor, o oază de liniște și de frumos, de care știu că au nevoie.

Noi, mamele, oferim tot ceea ce este nevoie celor din jurul nostru și ne poziționăm mereu pe un plan secund, iar echipa de la Urban Mom Studio vrea să ofere încrederea în sine și energia de care au nevoie mamele pentru a jongla cu activitățile de zi cu zi. Vreau ca un număr cât mai mare de femei să beneficieze aici de momente plăcute împreună cu copiii acestora, cu prietenele lor cele mai bune, cu mamele lor și să se bucure de servicii de calitate oferite de către acest salon care are experiență de peste 14 ani în acest domeniu.

8. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? 🙂 Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?

Fiecare zi  este o cursă contra cronometru, dar îmi place maxim acest ritm, mă definește. Nicio zi nu seamănă cu cealaltă și faptul că nu apare monotonia, este ceea ce mă motivează. Tot timpul liber mi-l petrec alături de soțul meu și cei doi băieți, iar ceea ce îmi place cel mai mult este să practic activități sportive și să citesc, in mod deosebit, cărți de business, de strategie, de dezvoltare personală.

9. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților? 

În primul rând nu cred că este o lumea a bărbaților, așa cum nu cred că este o lume a femeilor. Fiecare dintre noi poate să demonstreze ceea ce poate, trebuie doar să aibă abilitățile necesare, chiar este loc pentru toată lumea. Dacă ar fi să ofer un sfat femeilor care se află la început de carieră ar fi ca acestea să aibă curaj, să creadă în ele, să aibă curajul de a eșua, pentru că, de-a lungul timpului, eșecul este cel care ne modelează cel mai bine personalitatea. Aveți curajul de a ieși în față, de a ieși din zona de confort, înconjurați-vă de oameni tonici și faceți networking, pentru că oricât de extraordinar ar fi produsul pe care îl oferi sau serviciul pe care îl prestezi, dacă nu îl cunoaște nimeni, muncești în zadar!

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a Anei

Postari similare

3 Replies to “Femeile conduc lumea: Interviu cu Ana Rosca”

  1. Pingback: - City femme
  2. Pingback: | Urban Mom Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *