Revin catre voi astazi cu un nou interviu, in care veti avea ocazia sa o cunoasteti mai bine pe Mihaela Duminica, persoana din spatele proiectului Gargarita curioasa. Sau mai bine zis, pe mamica Sofiei, o fetita curioasa de 3 ani si 9 luni, pe care mama ei o ajuta sa descopere lumea intr-un mod creativ, prin joaca, jocuri si o multime de experimente. Va invit sa descoperiti mai multe despre Mihaela si proiectul ei, care a ajuns deja la aproximativ 45000 de persoane, din randurile de mai jos.
1.Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine?
Desi suntem rezultatul adunat in ani de experiente si povesti de viata, imi place sa raportez aceasta intrebare doar la momentul prezent, asadar…in primul rand sunt partenerul de joaca al Sofiei, fetita mea de 3 ani si 9 luni, cea alaturi de care am descoperit o lume noua in care imi doresc sa fiu implicata si sa construim impreuna amintiri pentru viitor. In povestea noastra este si tati, partenerul meu in toate, impreuna construim si ne scriem povestea asa cum simtim si consideram potrivit pentru noi. Profesional, lucrez intr-o corporatie cu oameni minunati, o corporatie cu o dinamica frumoasa din care am posibilitatea sa invat si sa descopar lucruri noi.
2. Care este businessul tău și cui se adresează?
Gargarita Curioasa este un proiect de suflet, partenerul meu in toate este Sofia. Impartasim in comunitate ideile noastre de invatare prin joaca: experimente; fise de lucru, activitati: Montessori, Waldorf, Steam, activitati in natura si recomandari de: carti, jocuri, jucarii si alte produse pentru copii si parinti. Mottoul nostru este “Descopera lumea prin joaca!”. Comunitatea noastra are in prezent aproape 45 000 de urmaritori.
3. Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere?
Ideea de a crea o comunitate de parinti preocupati de educatia timpurie si-a facut loc in gandurile mele cand Sofia avea aproape 1 an, insa nu am simtit ca este momentul atunci. Cred foarte mult ca toate vin la timpul lor, asa ca…am lasat ideea sa creasca, timp in care am invatat si observat comunitatile din mediul online si mi-am conturat un plan, plan la care am inceput sa lucrez in ultimele luni ale concediului de maternitate.
Provocarea mea pentru mine insami a fost ca inainte sa revin la birou, dupa o pauza de 2 ani, site-ul si pagina de facebook sa fie live. Mi-a fost tare teama ca atunci cand voi reveni in mediul corporatist nu voi mai putea sa tin pasul cu activitatile pe care le faceam cu Sofia si…cumva, Gargarita Curioasa a fost o ancora care sa ma ajute sa revin intotdeauna in lumea Sofiei. Sustinere am avut de la familie, in special de la tatal Sofiei si de la fratele meu care m-a ajutat foarte mult cu partea digitala a site-ului.
4. Unde ai întâmpinat cele mai multe probleme / ce ai schimba?
Intreaga calatorie cu Gargarita Curioasa este o invatare continua pentru ca suntem exclusiv in mediul online, un mediu extrem de dinamic din punct de vedere al schimbarilor. Cel mai complicat a fost sa invat cum sa gestionez partea digitala: site-ul si articolele din: Facebook, Instagram si mai nou si Tik Tok. Eu sunt genul de persoana care invata facand….asa ca am luat totul pas cu pas. In timp lucrurile s-au asezat si desi mai am foarte multe de invatat, acum ma simt confortabil cu gestionarea platformelor digitale.
5. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești?
Gargarita curioasa va face in august 2 ani. Perioada in care simt ca am oferit cel mai mult comunitatii din online a fost perioada starii de urgenta, atunci am lansat programul GRADINITA DE ACASA si am avut postari zilnice cu idei de activitati pe care parintii sa le faca cu cei mici acasa. In doar cateva luni ne-au urmarit peste 250 000 de parinti si feedback-ul lor m-a magulit si ambitionat sa fiu alaturi de ei asa cum pot.
De asemenea, datorita Gargaritei Curioase am participat cu resurse educationale pentru diverse licitatii umanitare si am reusit sa strang aproximativ 5 000 de euro din donatii care au mers direct catre cauzele respective.
6. Te-ai lovit pana acum de sindromul impostorului? Cum ai gestionat teama/neliniștea respectiva?
Nu, nu am experimentat niciodata aceasta stare. Reusitele mele sunt rezultatul: muncii, pasiunii, implicarii si greselilor din care incerc sa invat, pun foarte mult suflet in tot ceea ce fac si gandesc intotdeuna pozitiv.
7. Care sunt planurile tale pe viitor?
Gargarita Curioasa creste si se dezvolta impreuna cu Sofia. Impartasim zilnic ideile noastre de invatare prin joaca si avem 3 proiecte recurente care deja sunt la a treia editie: Vacanta mare in natura (ne vom concentra pe activitati in natura in perioada verii), Atelierul lui Mos Craciun (dedicat sarbatorilor de iarna) si In vacanta cu Iepurasul Curios (dedicat sarbatorilor Pascale). Pentru anul acesta am si cateva idei noi: vreau sa dezvolt mai mult partea articolelor de parenting si celor despre cartile pentru copii.
8. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?
Da, mai am si timp liber…sau cel putin incerc sa imi rezerv timp si pentru mine si de cele mai multe ori imi reuseste. Cred ca este foarte important sa ne rezervam acel putin timp doar pentru noi, sa ne incarcam bateriile ca sa le oferim celor din jur cea mai buna varianta a noastra. Imi place sa fac fotografii in natura, in special micro fotografia si sa citesc biografii.
Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme.
Sursa foto: arhiva personala a Mihaelei