Cele mai întâlnite greşeli pe care le fac proaspeţii părinţi

Pentru ca maine este 1 iunie, ziua la care ii sarbatorim pe cei mici, am decis sa vin catre voi cu un articol in care povestim putin despre greselile pe care poate sa le faca un proaspat parinte. Odată cu venirea pe lume a bebeluşului nu vine şi un pachet de instrucţiuni care să îţi spună cum să te comporţi şi ce ar trebui să faci pentru a fi un părinte bun. 🙂 Asa că nu vor lipsi greşelile şi lecţiile de tot felul, dar tocmai acesta este farmecul vieţii de familie.

Ne-am inspirat dintr-un top realizat pe un site din afară şi am descoperit care sunt cele mai întâlnite greşeli pe care le poţi face ca părinte la început de drum.

  • Să îţi uiţi copilul undeva

Nu o dată am văzut la televizor părinţi uituci care şi-au uitat copiii pe rafturile vreunui magazin, în maşină sau la supermarket. Deşi pare amuzant la o primă vedere, numai părinţii care au trecut prin aşa ceva pot spune cât de înfricoşător este totul.

  • Să te comporţi cu bebeluşul ca şi cu o jucărie

Ştim că eşti încântat peste măsură de mica fiinţă din viaţa ta, dar nu este cazul sa te joci toată ziua cu bebeluşul şi să nu îi laşi timp să se odihnească. Rezultatul? Micuţul tau va fi hiperstimulat, nu va mai putea adormi apoi, va plânge continuu şi … toate astea te vor afecta şi pe tine. Este important deci ca în primele luni să îl hrăneşti corespunzător, să îl schimbi şi să il laşi să doarmă.

  • Să uiţi să sterilizezi biberoanele/ suzetele

Cel mic ţipă de foame şi te grăbeşti să îi dai repede un biberon cu lăptic? Este extrem de important ca biberonul să fie curat şi perfect sterilizat, dacă nu cumva vrei să ajungi neanunţat la medicul pediatru. Copiii sunt foarte sensibili în primele lor luni de viaţă, iar de aceea este atât de importantă sterilizarea suzetei şi a biberoanelor.

  • Să stai doar în casă cu bebeluşul

Să te închizi în casă cu cel mic de teama microbilor şi viruşilor nu este deloc o idee bună. Pe lângă faptul că nu îl ajuţi deloc pe cel mic să îşi fortifice sistemul imunitar, rişti să te izolezi şi să cazi într-o stare de depresie. Specialiştii recomandă ieşirile în parc, la aer sau chiar plimbările afară, in faţa blocului.

Ai bifat vreuna din greselile din lista? Daca da – nu te simti prea vinovat, nimeni nu s-a nascut invatat si suntem sigure ca data viitoare ai avut mult mai multa grija.

Pentru mai multe informatii din aceasta categorie, puteti vizita sectiunea Parinti CityFemme

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *