4 lucruri pe care nu ai voie să le faci în preajma unui bebeluş

Bebeluşii sunt foarte sensibil în primele lor luni de viaţă, astfel încât este nevoie de un plus de responsabilitate şi protecţie atunci când stăm în preajma lor, pentru a nu le pune sănătatea în pericol. Dacă cineva apropiat sau tu însăţi eşti mămică, probabil ştii că există o serie de lucruri pe care nu le-ai vrea nici în ruptul capului în prejma micuţului tau.

Iată ce detestă mămicile să faci în preajma puiului lor:

  • Să îţi aprinzi o ţigară când stai lângă un bebeluş

Nu contează că vă aflaţi într-un spaţiu deschis sau pe strada. Pur şi simplu nu este în regulă să fumezi lângă un nou-născut!

Organismul unui bebeluş este foarte sensibil şi câteva fumuri de ţigară sunt suficiente să îl predispună la cancerul de plămâni.

  • Să vorbeşti tare sau să faci tot felul de zgomote când bebeluşul doarme

Un bebeluş are nevoie de cât mai multă odihnă în primele luni de viaţă, iar orice mămică stie asta. Nu va privi deloc cu ochi buni o persoană care nu are grijă să respecte odihna puiului lor, indiferent că este vorba de cineva din familie sau un prieten drag. Deci să nu care cumva să te apuce râsul sau să ai chef să asculţi muzică în preajma unui nou-născut, că o incurci!

  • Să conduci cu viteză

Dacă ai avut proasta inspiraţie să devii şoferul unei mămici şi a bebeluşului său, vei avea de tras ponoasele. Dacă depăşeşti 30 km la oră, aşteaptă-te la o scurtă criză de panică a mămicii. O să te acuze de inconştienţă şi de faptul că acţiunile tale în trafic sunt extrem de periculoase.

  • Să îi ceri să ţii bebeluşul în braţe

Chiar dacă eşti un apropiat al familiei, unei mămici i se va părea de neconceput să îţi încredinţeze copilul (cel puţin în primele luni de viaţă ale micuţului). Nu o lua ca pe o jignire, ci gândeşte-te că acest sentiment este unul firesc matern. Iar dacă se îndură cumva să te lase să ţii în braţe „preţioasa comoară”, să ştii că te urmări cu ochi de vultur.

Tu ce deteşti cel mai mult le alţii când se afla în preajma bebeluşului tău?

Pentru mai multe informatii din aceasta categorie, puteti vizita sectiunea Parinti CityFemme

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *