Femeile conduc lumea: Interviu cu Surducan Ildiko

Nu v-am mai prezentat de ceva vreme un interviu pentru rubrica “Femeile conduc lumea”, asa ca ma bucur sa v-o aduc astazi in atentie pe Surducan Ildiko, o tanara foarte talentata cu un business inedit – realizeaza bijuterii din lapte matern! Pentru ca am aflat recent despre existenta acestor tipuri de bijuterii, am decis sa o iau la intrebari si sa impartasesc ceea ce am aflat si cu voi!

Sper sa va placa ce a iesit! 🙂

1.Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine? 

Numele meu este Surducan Ildiko. Am 28 ani, sunt soție și mama unui copil minunat. Sunt o fire introvertita, cu un simț estetic dezvoltat, o persoană care este fascinata de lucrurile creative și de cele tehnice. Chiar dacă sunt femeie, îmi place “să schimb becul” 😅 și să repar una-alta prin casă . Mă consider o femeie atipică într-un fel. Pe lângă aceasta, viața mea întotdeauna s-a învârtit în jurul artelor: am studiat vioara, pian, canto, desen și design. 

2. Care a fost parcursul tău profesional înainte de a intra în lumea antreprenorialului?

Am terminat secția de design de produs la Universitatea de Arte și design din Cluj Napoca (licenta și master), după care am lucrat în domeniu mai mulți ani. Între timp am devenit mămică, dar interesul meu nu a încetat. 

Fiind o persoana neliniștita, mereu în mișcare, mi-a fost greu sa ma obișnuiesc sa stau doar acasă. Îmi doream mult o bijuterie cu lapte matern. Am cercetat piața, am găsit o doamnă cu lucrări extraordinare care nu mai lucrează, iar cum paleta actuală pe piața nu reprezenta deloc stilul meu, mi-am propus să încerc să îmi fac singură . 

3. Care este businessul tău și cui se adresează? 

După multă cercetare și încercări am reușit să-mi fac o bijuterie cu lapte matern și prima șuvița a copilului meu și m-a preocupat tot mai mult ideea de a ajuta și pe alte mamici să ajungă în posesia unor produse bine definite, de calitate și desigur cu mare valoare sentimentală. 

4.De unde ai primit cea mai multa susținere? 

Cea mai multe susținere am primit-o din partea soțului, care mi-a oferit timpul necesar pentru a-mi dezvolta afacerea așa cum trebuie. M-a susținut foarte mult și mama mea, care întotdeauna și-a dorit ca fetele sale să fie propriile lor șefi. Am primit multă încurajare și din partea surorii mele, care m-a ajutat foarte mult în greutățile întâmpinate la alăptare. Fără exemplul ei, eu nu as fi reușit sa alăptez (adică nu ajungeam nici la stadiul de cercetare cu bijuteriile mele). 

Nu în ultimul rând m-au susținut mult clienții mei, ei mă încurajează mereu să duc această poveste cât mai departe. 😀

5. Cum ți s-a părut partea birocratică? E complicat? Unde ai întâmpinat cele mai multe probleme / ce ai schimba? 

Am întâmpinat destule. 

Datorită faptului că îmi place sa învăț zilnic ceva nou, nu am apelat la o firma specializata în rezolvarea actelor. Am trecut peste câteva săptămâni foarte grele, dar a meritat. Nu pot aminti o singură problemă, dar pentru business-urile atipice cum ar fi și acesta găsești foarte greu răspunsuri. 

6. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești? 

Sunt mai multe… 

Acum sunt cea mai mândră de faptul ca am reușit să deschid magazinul online Mimo Manufacture, pe care îl administrez singură. Platforma este dezvoltată în așa fel încât mămicile să găsească răspuns la toate întrebările despre aceste creații, iar în secțiunea Shop să poată adaugă singure ingredientele dorite și în funcție de conținut să vizualizeze prețul produsului finit. 

Mă mandresc cu o comunitate activă și familială pe pagina de Facebook Mimo Manufacture.

 Cu unele dintre mămici chiar ținem legatura permanent.

Aș aminti încă câteva lucruri, dacă se poate. 

Încă lucrez singura, tot ce ține de acte, aprovizionare, creație, ambalare, pagini pe rețelele de socializare și chiar și pozele (unde mai am mult de învățat, însă nu mă dau bătută). Sunt mândră de faptul ca reușesc sa țin pasul. 😅

Pe lângă acestea mă mândresc și de invitația primită de la Pro TV de a participa la emisiunea Imperiul leilor, invitație pe care chiar am refuzat-o din mai multe motive și am dat astfel șansa altor persoane talentate. Totuși mă face fericită faptul că vestea bijuteriilor mele a ajuns și la cei de la TV.

Mă mai mândresc cu faptul că am din ce în ce mai mulți clienți din diferite țări din Europa, cum ar fi: UK, Germania, Italia, Franța și chiar și Cipru. 

7. Care sunt planurile tale pe viitor? 

Pentru viitor un lucru este sigur – doresc să prezint din ce în ce mai multe modele (am un caiet plin cu schițe). În plus, simt ca în viitorul apropiat va fi necesar și angajarea unei persoane care să mă ajute un pic.

8. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? 🙂 Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?

Timp liber…. Nu prea mai am. Fiind totodată mama și sotie, încerc să jonglez între funcția de antreprenor-mama-soție. 

Totuși când simt deja că nu mai pot, îmi iau o zi pentru mine și trăiesc un pic pentru unul dintre hobby-urile mele: desenez/pictez, cânt la pian, repar ceva, mă duc la alergat, ies în natură cu familia, citesc. 

9. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților?

Eu cred că deja nu mai trăim într-o lume a bărbaților și fiecare persoană poate să își dezvolte propria afacere dacă își dorește cu adevărat. Cu toate că uneori mai primesc comentarii bizare de la bărbați în adresa bijuteriilor create (din cauza ingredientelor), acesta nu prea mă afectează. 

Nefiind ei publicul țintă, nu au cum sa înțeleaga esența conceptului ales (dar cu toate acestea am primit deja comenzi și de la tătici, care vroiau să facă un cadou frumos soției). 

Dacă te ocupi de ale tale, poți face orice!

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a lui Ildiko

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *