V-am povestit ca m-am inscris la un atelier de scris creativ?

Incep eu printr-o intrebare, dar sunt aproape sigura ca nu v-am spus aici pe blog ca m-am inscris la un atelier de scris creativ. 🙂 Am povestit insa prietenilor apropiati si colegelor pe la birou, insa acum, ca am mers deja la doua sedinte (din cele cinci), pot sa va spun mai multe despre asta!

Am tot spus ca 2019 este un an in care vreau sa (re)investesc in mine, atat din punct de vedere personal, cat si profesional. Daca din punct de vedere personal am inceput anul cu o grija mai mare acordata alimentatiei si miscarii (despre programul RESET v-am tot zis, iar un articol pe larg urmeaza chiar maine!), din punct de vedere profesional am zis ca ar fi cazul sa invat ceva nou.

Oricum invat destul de multe la birou, mai ales in ultimele sase luni, de cand am trecut pe o noua pozitie la munca, insa am zis ca vreau si ceva intr-un cadru formal – un curs care sa-mi aduca ceva nou si care sa ma ajute sa cunosc oameni cu pasiuni similare.

Astfel ca am ales un curs realizat de Fundatia Calea Victoriei, de fapt un Atelier de Scriere Creativa, loc in care o sa ma tot aflu in fiecare seara de miercuri in luna martie. 🙂

Tinand cont ca si la munca, si in timpul liber scriu mult – atat articole destul de tehnice si greoaie in limba engleza, cat si articole de relaxare pentru blog, nu sunt deloc straina de aceasta lume a scrisului. Insa de cativa ani buni dorinta mea este sa scriu o carte. Sau mai multe. Iar aici mi-am dat seama ca nu am experienta, imi lipseste structura, am blocaje pe care nu stiu sa le depasesc.

Nu cred ca acest curs de scris creativ o sa-mi ofere o solutie-minune, nici nu cred ca are cum – acelasi lucru il constientizam in timp ce citeam cartea Misterul Regelui. Despre Scris a lui Stephen King, insa o sa ma ajute sa inteleg structura unui roman, care sunt lucrurile care nu trebuie sa lipseasca dintr-o poveste si o sa ma faca sa privesc si prin aceasta perspectiva tehnica toate cartile pe care le voi citi de acum incolo.

Dupa cele doua ateliere la care am participat deja ma simt multumita ca am imbinat utilul cu placutul, ca aflu lucruri noi despre un domeniu care ma pasioneaza, ca pot experimenta si face tot felul de exercitii, si nu in ultimul rand ca investesc in mine, in dezvoltarea mea continua.

Am vazut ca Fundatia Calea Victoriei desfasoara o multime de alte cursuri interesante, iar unele dintre ele chiar ma tenteaza! Deci probabil nu o sa ma multumesc cu un singur atelier pe anul acesta, iar dupa ce il voi termina pe cel de scris creativ ma voi indrepta catre altceva. 🙂

Voi ce aveti in plan pentru 2019? Care sunt obiectivele voastre?

Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

5 Replies to “V-am povestit ca m-am inscris la un atelier de scris creativ?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *