Femeile conduc lumea – Interviu cu Eleni Scheffäl

1. Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine? 

Bună! Desigur! Așa cum știi, mă numesc Andreea Eleni Sophie Scheffäl, am propria afacere încă din anul 2015, firma Scheffal & Scheffal SRL. Sunt o femeie de afaceri de succes și am norocul să fac ceea ce îmi place, transformând pasiunea mea într-o afacere necesară, care schimbă în bine viața clienților noștri.

2. Care a fost parcursul tău profesional înainte de a intra în lumea antreprenorialului? 

Parcursul meu profesional a început încă înainte de a-mi da seama, chiar de la vârsta de 12 ani, când am început să fac voluntariat la o fundație care promova limba germană, obiceiurile, cultura și tradițiile germane, fiind deschisă copiilor care voiau să învețe limba germană și elevilor de la școlile cu predare în limba germană din țară și din străinătate. 

Aici am avut parte de mentori deosebiți din România, Germania și Austria, care ne-au coordonat pe parcursul multor ani, învățându-ne să predăm limba germană într-un mod distractiv pentru copii, cum să-i ajutăm să depășească pragul psihologic și să vorbească o germană corectă. Noi, voluntarii, am învățat să lucrăm în echipă, să găsim metode care să-i entuziasmeze pe copii, să fim empatici și să comunicăm eficient, atât cu copiii din mediile defavorizate social, cât și cu cei favorizați social. 

În timp, am devenit lider și am coordonat la rândul meu grupe de voluntari, fiindu-le mentor și coordonator pentru activitățile didactice. Am lucrat ca voluntar până în anul 2015, inclusiv. 

Desigur, mi-am completat studiile universitare cu specializări, inclusiv în stilurile de predare moderne, dar nu am pierdut din vedere și partea de pregătire antreprenorială, drept pentru care am parcurs și programul de Master in Business Administration (MBA) din cadrul City University of Seattle, o prestigioasă universitate americană.

Am experiență și de angajat, înaintând în funcții și experimentând diferite stiluri de management, totul având ca scop și pregătirea mea antreprenorială.

3. Care este businessul tău și cui se adresează? 

Scheffal & Scheffal SRL, firma al cărui partener sunt, are ca scop următoarele activități: educația în limba germană, promovarea disciplinei și a culturii germane pentru copii, adolescenți și adulți, cu o foarte mare atenție asupra corectitudinii limbii germane. Target-ul nostru și al cursanților noștri este obținerea atestatelor internaționale de limbă germană pentru toate nivelurile. 

Ne mândrim cu rezultate excepționale.

De asemenea, ne ocupăm foarte atent și cu organizarea de cursuri de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți, cu focus pe inteligența emoțională, retorică, mentoring și lucrul în echipă. 

Pe lângă aceste activități, adulților le oferim și servicii de peacemaking, folosind tehnici eficiente de mediere, moderare, consiliere și coaching, pentru a-i ajuta să găsească răspunsurile, rezolvările și pacea pe care le caută. 

Mai multe despre activitatea noastră postăm atât pe site-ul nostru – www.scheffal.org, cât și pe Facebook-ul nostru: www.facebook.com/scheffal/ . 

4. Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere? 

Ideea m-a găsit pe mine. Nu am căutat-o eu. Pe parcursul anilor, până acum, toate experiențele trăite m-au ajutat să mă pregătesc și să mă formez, astfel încât să devin un profesor foarte bun și pasionat de ceea ce fac.

Cea mai mare susținere am avut-o din partea familiei, mama mea transformându-se și în partenerul meu de afaceri, în mentorul meu, dar și în sfătuitorul meu. 

5. Cum ți s-a părut partea birocratică? E complicat? Unde ai întâmpinat cele mai multe probleme / ce ai schimba? 

Cel mai greu în afaceri este să nu ai predictibilitate. Când regulile jocului se schimbă brusc, când apar obligații neașteptate, când capacitatea de adaptabilitate îți este testată mereu. Schimbarea legilor pe partea de business reprezintă cea mai amară “doctorie” oferită de stat, unele schimbări fiind chiar fără niciun folos pentru stat, dar cu costuri mari pentru companii.

6. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești? 

Cea mai mare reușită a noastră sunt cursanții fericiți, schimbarea vieții lor în bine – de la strălucirea din ochi de fiecare dată când ne întâlnim și încep lecțiile sau când au un moment de A-HA, până la schimbarea vieții lor în bine.

Avem mari satisfacții atunci când avem elevi noi, care vin la noi temându-se de învățarea limbii germane, dar care, cu timpul, învață să o iubească, iar germana devine una din materiile lor preferate, având rezultate excelente.

De asemenea, schimbăm vieți prin pregătirea elevilor noștri pentru o nouă carieră (în cazul adulților) sau o nouă viață (în cazul copiilor) în Germania, Austria, Elveția. Pregătirea lor, atât pe parte lingvistică, cât și pe parte de mentalitate, faptul că le ușurăm adaptarea la noua viață, sunt satisfacții importante pentru noi. În multe cazuri, rămânem în legătură și după plecarea lor, continuând cursurile.

Dacă privim din perspective cuantificabile, rezultatele elevilor noștri la examenele de certificare internațională pentru limba germană reprezintă o altă realizare majoră de care suntem mândri.

Uimitor, dar de multe ori cursanții noștri au înțeles mai bine gramatica limbii române datorită explicațiilor pe care le-am dat pentru gramatica limbii germane. 

O altă realizare majoră este că reușim, prin cursurile noastre de dezvoltare a personalității, să schimbăm destinul cursanților noștri, învățându-i să se auto-analizeze și auto-evalueze, dezvoltându-le încrederea în sine, inteligența emoțională, învățându-i cum să facă alegeri în viață, astfel încât să aibă succes.

7. Care sunt planurile tale pe viitor?

Avem planuri de viitor și vrem să rămânem mereu înaintea pieței, oferind servicii inovatoare. Noi am lansat cursurile de limbă germană online încă din anul 2017, iar acest lucru s-a dovedit extrem de util anul acesta, când, din luna martie, am mutat toate cursurile noastre în online. 

Planurile noastre de viitor, însă, nu le divulgăm încă.

8. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?

Unul din hobby-urile mele este predatul, pentru că îmi face o mare plăcere. Cred că ești norocos, dacă reușești să transformi în profesie ceva care îți face atât de multă plăcere încât te relaxează și te încarcă cu energie. Eu sunt norocoasă. 

Mă relaxez foarte mult și plimbându-mă, dar îmi place și să scriu, motiv pentru care am și publicat cu succes, în America, primul meu roman: “Adevărata doamnă” (“The True Lady”). Acum lucrez la al doilea roman. 

O altă mare plăcerea este cititul și cred că sunt unul din cei mai buni clienți ai librăriilor online. 

9. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților?

Sfatul pe care l-aș da femeilor aflate la început de drum este să îți găsească pasiunea și să o transforme în profesie, să învețe și să aibă curaj. Dumnezeu îi iubește și îi ajută pe cei curajoși. 

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a lui Eleni

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *