Femeile conduc lumea – Interviu cu Adina Stiuca

1.Buna, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine? 

Buna ziua draga Oana! 

Numele meu este Adina Stiuca si inainte de toate sunt femeie! De ce spun asta? Pentru ca dimineata cand ne trezim, mergem la baie, ne uitam in oglinda si suntem…FEMEI! Imediat dupa asta sunt antreprenor de un an si jumatate intr-un domeniu de nisa, cel al productiei de harti!

2. Care a fost parcursul tău profesional înainte de a intra în lumea antreprenorialului? 

Cred ca dintotdeauna am stiut ca antreprenoriatul mi se potriveste, insa era doar o chestiune de timp pana sa se intample. 

Am absolvit ambele: Facultatea de Masuratori Terestre si Cadastru si Facultatea de Drept si am profesat in domeniul Cadastrului atat in Romania, cat si in Regatul Unit. Odata cu intoarcerea mea in tara mi s-a propus sa accesez un program de fonduri europene pentru romanii care doresc sa se intoarca acasa si sa devina antreprenori si astfel am avansat idea de business propriu!

3. Care este businessul tău și cui se adresează? 

Business-ul meu este unul de productie de harti, produse create cu multa dedicare si atentie pentru detalii. Am ales sa lucrez cu o echipa cu mai mult de 20 ani experienta in domeniu si nimic nu ma bucura mai mult decat faptul ca stiu ca informatia care ajunge la clientii nostri prin intermediul produselor este cea actuala si reala a zonei de interes.

Hartile noastre se adreseaza: societatilor comerciale care stiu ca valoarea unei harti la un moment de rascruce este incomensurabila, dar si persoanelor fizice care isi doresc un produs corect in biroul, living-ul sau poate in camera copilului lor.

4. De unde ai primit cea mai multa susținere? 

Cea mai multa sustinere am primit-o din partea familiei. Cred ca totul capata mai mult sens si energie atunci cand ai sustinerea celor dragi.

5. Cum ți s-a părut partea birocratică? E complicat? 

Partea birocratica este un subiect extrem de controversat in Romania, insa pot spune ca da, este complicat. Cred ca cei care doresc sa-si deschida un business in primul rand trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si calm pentru a putea indeplini partea birocratica.

6. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești? 

Oh, pot spune ca ma bucur ca am reusit sa indeplinesc conditiile impuse de UE prin prisma proiectului european si ca reusim sa trecem peste obstacolele pricinuite de pandemie. Va mai povestesc peste inca un an😊

7. Care sunt planurile tale pe viitor? (Noi produse, ieșirea pe alte piețe, noi angajați etc)

Lucram la produse noi, in curand ne vom adresa si altor piete din UE, dar in acelasi timp imi doresc sa reusesc sa cresc business-ul, insa fara a pierde nota aceea personala prin care pastram contactul direct cu clientul.

8. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai?   Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?

Pot spune ca da! Ziua de duminica este pentru mine, familie, prieteni, plimbari si liniste. Am nevoie sa-mi incarc bateriile pentru saptamana ce urmeaza si pentru a putea continua sa ofer energia necesara unui business.

9. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților?

Da, e 2020 si inca ne straduim sa „spargem mitul” ca traim intr-o lume a barbatilor. Pot spune ca depinde foarte mult de perspectiva din care vrei tu, ca femeie, sa privesti asta! Concluzionand, te poti complace in aceasta idee si practic acesta sa fie motivul pentru care „nu merge” sau poti sa privesti o alta fateta a diamantului si sa te intaresti sa fii cea mai buna varianta a ta.

Pe Adina Stiuca o puteti contacta la adresa de email eliteprintingstudio@gmail.com, iar hartile pe care le produce le puteti gasi pe https://expertharti.ro/ .

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a Adinei

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *