Reinventează-te vara aceasta cu tatuajele cu henna și kit-urile DIY

Vă povesteam într-un articol recent despre istoria tatuajelor și cum de-a lungul timpului acestea au fost folosite ca metode de vindecare, ca metode de cult religios, erau mărci ale statutului în societate sau aveau scop pur decorativ. În plus, se credea că au proprietăți magice. 

În ziua de azi, pe lângă rolul decorativ, tatuajele au și rolul și puterea de a exprima credințe personale. Și în timp ce unele persoane sunt încântate de faptul că acestea sunt permanente, unele tocmai din acest motiv sunt reticente în a și le realiza, pentru că se tem că n-o să le placă, n-o să-i reprezinte sau se vor plictisi repede de ele. 

O soluție pentru cei care-și doresc un tatuaj permanent ar putea fi să încerce mai întâi unul temporar, să vadă cum se simt cu acesta. În plus, nu toate tatuajele trebuie să fie realizate cu ace și durere, iar un tatuaj cu henna este una dintre excepțiile de la scenariul standard.

Lawsonia inermis, planta henna, este originară din țările din Africa de Nord. Se găsește și în alte locuri, cum ar fi Australia și în toată Asia. Cu toate acestea, henna este cel mai adesea asociată cu India. Aici această formă de artă corporală este denumită „mehndi”.

Mehndi nu este doar tatuajul cu henna, ci și stilul în care este realizat. Privind un tatuaj arab și un mehndi, puteți vedea clar o diferență. Tatuajul mehndi folosește adesea cercurile ca punct de plecare și, de obicei, acoperă zone mari ale corpului, in timp ce tatuajele arabe tind să fie mai subtile. Adesea includ flori, plante și simboluri. 

Urmărirea creării unui tatuaj cu henna poate fi fascinantă, însă există o soluție și pentru acele momente în care nu ai unde să găsești unul – DIY Henna Kit, unde găsești tot ce ai nevoie: șabloane ușor de folosit, conuri de henna și instrucțiuni pas cu pas.

Laura Savin, artist henna profesionist oferă o mulțime de soluții pentru cei care doresc să se reinventeze, să-și exprime creativitatea sau să facă pur și simplu o schimbare – pe lângă kit-urile cu henna naturală și șabloane desenate special, astfel încât experiența henna să fie accesibilă de oriunde, Laura oferă și cursuri henna și sesiuni private (individuale, pentru grupuri sau pentru companii). 

Laura iubește henna, pentru că poți să fii oricât de excentric cu stilul sau dimensiunea tatuajului, datorită caracterului efemer al acesteia. Iată ce ne povestește:

Henna pentru mine a pornit de la o joacă, voiam în primul rând să îmi fac mie, dar eram destul de limitată de unghiul din care puteam să mă pictez. Așa că am descoperit că îmi place foarte mult să fac henna și altora, pot să mă mișc în voie și rezultatele sunt mult mai satisfăcătoare, iar bucuria împărtășită de la finalul fiecărui tatuaj este cel mai dulce moment.

Henna mi-a deschis un univers nou, pe care nu l-aș fi putut imagina înainte să se întâmple. Libertatea profesională și satisfacția muncii sunt cele mai evidente beneficii, dar faptul că lucrez cu oameni faini care aleg să își facă henna în timpul liber, când sunt relaxați și experimentează, faptul că schimb “decorul” des datorită festivalurilor, petrecerilor și evenimentelor sunt pentru mine oportunități pe care le prețuiesc și mă fac să mă simt foarte norocoasă.

Henna Journey este astfel un proiect inedit, care aduce ceva nou, ceva în plus, ceva incitant și frumos în același timp – un tatuaj pentru fiecare, o formă de exprimare, o schimbare, o mică nebunie, o ieșire din banal, un experiment, o formă de descoperire de sine. 

Nu vorbesc în necunoștință de cauză, am testat și eu un kit personalizat Mix & Match, în care mi-am ales șabloanele de tatuaje care mi s-au părut mie cele mai frumoase. Astfel, în perioada asta am o pisică pe piciorul stâng și un set planete pe mâna dreaptă, urmând să-mi mai fac și altele după ce acestea vor dispărea. Mi-am ales modele mici și medii, nu mă simt chiar așa curajoasă pentru ceva mare momentan, însă aceste două tatuaje mi-au dat o stare de bine, iar reacția pe care am primit-o de la prieteni și cunoscuți a fost una pozitivă, toți au fost încântați de mica transformare! 

Am făcut și cadou câteva șabloane, pentru ca și alte persoane să se bucure alături de mine de vară, pentru că mi se pare că tatuajele acestea efemere merg foarte bine vara (tot ce vedeti in colaj sunt poze actuale, cu tatuajele mele si ale prietenelor mele din aceasta perioada). 🙂

Kit-urile sunt foarte simplu de folosit, șabloanele se lipesc pe piele, iar apoi aplici vopseaua henna cu ajutorul conului în care se află. În plus, miroase senzațional, a natură, a plante, a proaspăt – cineva mi-a zis că miroase a cremă de față. După folosire, eu am lăsat șabloanele câteva ore bune pe piele (minim trei), pentru un efect maxim. La început culoarea tatuajului este portocalie, dar devine maronie în scurt timp. Iar conurile de henna se păstrează la congelator, pentru ca intensitatea culorii să fie una mai mare mai mult timp. 

Daca vrei sa-ti faci si tu un tatuaj vara asta – acum ai descoperit cat este de simplu! 🙂

Pentru alte articole despre tatuaje puteti descoperi sectiunea dedicata Tatuaje CityFemme

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − one =