Recomandare lectura: Pacienta tacuta de Alex Michaelides

Pacienta tacuta de Alex Michaelides este un thriller impresionant, pe care nu am putut sa-l las din mana in seara in care m-am apucat de citit. Un mister de rezolvat, un psiholog insistent si o femeie care nu scoate un cuvant de ani de zile – toate acestea intr-un limbaj usor si accesibil vor face din acest roman o lectura perfecta si captivanta.

Pictorita Alicia Berenson pare a duce o viata foarte buna – este casatorita cu un fotograf de moda care o adora, are succes pe plan profesional, locuieste intr-o casa superba, cu vedere spre parc, intr-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Pe scurt, pare a avea tot ce si-ar putea dori.

Insa lucrurile se vor schimba neasteptat intr-o singura seara, atunci cand sotul acesteia, Gabriel, se intoarce tarziu de la o sedinta foto, iar Alicia il impusca de cinci ori in fata. Fapta ei ramane fara explicatie chiar si ani mai tarziu, dintr-un simplu motiv – Alicia refuza sa vorbeasca si astfel nimeni nu stie exact ce s-a petrecut intre cei doi si ce a impins-o catre aceasta fapta.

Refuzul pictoritei de a explica fapta teribila transforma o tragedie domestica in ceva mult mai teribil, un mister care capteaza imaginatia comunitatii si o face pe Alicia celebra.

Tablourile pe care le-a creat devin foarte cunoscute si scumpe, in timp ce creatoarea lor se va afla inchisa la The Grove, un spital psihiatric de maxima securitate din nordul Londrei, spital care se lupta insa cu probleme cu bugetul.

Theo Faber este noul psihoterapeut din The Grove, care a acceptat postul doar pentru ca isi dorea de multa vreme o sansa de a lucra direct cu Alicia. Acolo unde altii au incercat si au esuat, Theo revine in forta si este convins ca o va face pe Alicia sa vorbeasca si sa dezvaluie astfel misterul care ii inconjoara fapta. Va trece peste limitele profesionale, ii va cauta pe cei care au facut parte din viata ei, insa aceasta cautare il va duce pe un drum primejdios – adevarul poate schimba totul.

https://www.instagram.com/p/B7Y5mjaJelI/

Recunosc ca nu mi-am dat seama de deznodamant pana in momentul in care autorul a vrut acest lucru – iar atunci cand l-am aflat am ramas cu adevarat impresionata.

“Thriller-ul perfect. Nu am putut literalmente sa il las din mana.” – A.J. Finn (autorul romanului Femeia de la fereastra)

Roman de debut, Pacienta tacuta este un thriller care se bucura de un succes remarcabil, fiind publicat deja in 44 de tari. Alex Michaelides s-a nascut in Cipru, a studiat literatura engleza la Universitatea Cambridge, a scris scenariul filmului The Devil You Know si a fost coscenarist pentru filmul The Con is On. Puteti gasi si comanda romanul pe site-ul Libris.

Voi ati citit Pacienta tacuta? Cum vi s-a parut? 

Pentru alte recomandari de lectura puteti vizita sectiunea Carti CityFemme

Sursa foto: arhiva personala

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *