The Grand Challenge: Le Mans ’66

Desi are o durata de circa doua ore si jumate, va promit ca nu aveti timp sa va plictisiti in timpul filmului The Grand Challenge: Le Mans ’66. Filmul a avut premiera pe 15 noiembrie si am mers si eu in cinematograf saptamana trecuta, unde l-am vazut alaturi de colegele de birou.

Desi pare un film pentru barbati – vorbim doar despre curse de masini – trebuie sa recunosc ca si mie mi-a placut tare mult! Banuiesc ca si actorii din rolurile principale – Matt Damon si Christian Bale au avut un rol in asta. 🙂

Tema filmului are la baza o poveste reala – Carroll Shelby, interpretat de Matt Damon, este un fost sofer profesionist de curse, care din cauza problemelor de sanatate a trebuit sa se lase de meserie. Cu toate acestea, nu a rezistat sa stea departe de lumea automobilelor, iar atunci cand cei de la Ford Motor Company i-au oferit ocazia sa participe la constructia celei mai rapide masini de curse din lume, care sa concureze la celebra cursa de la Le Mans – acesta n-a putut refuza.

Bineinteles, ca sa duca proiectul la indeplinire, are nevoie de cea mai buna echipa, asa ca aduce la un loc cei mai buni oameni, printre care si soferul britanic Ken Miles, interpretat de Christian Bale. Ken este un sofer formidabil, dar care are o fire foarte dificila si nu poate fi stapanit.

Aflat intr-o permanenta lupta pentru puterea de decizie cu reprezentantii companiei Ford, Carroll reuseste sa construieste o masina de curse revolutionara care ii va face fata lui Enzo Ferrari si masinilor acestuia, care erau lidere absolute din punct de vedere al vitezei.

Sinopsis: Câștigătorii premiului Oscar, Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii filmului Marea provocare: Le Mans ’66. Filmul este bazat după o poveste adevărată, inspirată din viața lui Carroll Shelby (Damon), un designer revoluționar al industriei americane de mașini și a neînfricatului șofer britanic Ken Miles (Bale). Ei s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii, cât și cu propri demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor Company. Astfel, au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans.

Pentru alte recomandari de filme puteti citi mai multe in sectiunea Filme CityFemme.

Sursa foto: Dailysportcar.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *