Recomandare serial: Cele treisprezece motive

In ultima vreme am vazut un serial care mi-a dat destul de mult de gandit – Cele treisprezece motive / 13 Reasons Why, pe care il puteti gasi si urmari pe Netflix.

Este vorba de trei sezoane a cate 13 episoade in care urmarim viata unor adolescenti americani dintr-un liceu. Mai exact, cum le-a fost data viata peste cap dupa ce Hannah Baker, colega lor, s-a sinucis si a lasat in urma 13 casete in care povesteste cele 13 motive (de fapt, persoane) care au dus-o la aceasta decizie.

Serialul il are in prim-plan pe Clay Jensen, coleg cu Hannah, care primeste un colet misterios si incepe sa asculte casetele si sa descopere o multime de secrete. De ce le primeste el? Pentru ca se afla pe lista de motive pentru care Hannah a decis sa-si ia viata si dorinta fetei a fost ca fiecare dintre cei 13 sa asculte acele casete, rand pe rand.

De la persoane care decid sa-si apere propriul interes la persoane care vor sa-i faca dreptate lui Hannah – serialul ne va duce atat in prezent, cat si in trecut, si ne va face sa intelegem din ce in ce mai multe pe masura ce ascultam casetele impreuna cu Clay. Insa lucrurile nu sunt lipsite de consecinte, iar cei aflati pe celelalte casete vor face tot ce le sta in putinta pentru a-l impiedica pe Clay sa le dea mai departe sau sa povesteasca altora despre ele, de teama consecintelor.

Lucrurile se complica insa atunci cand parintii lui Hannah decid sa dea scoala in judecata ca fiind vinovata pentru actul disperat pe care l-a facut tanara si incep sa-si construiasca cazul.

Sezonul al doilea continua actiunea cu procesul pe care parintii tinerei il intenteaza scolii, care a vazut prin ce trecea Hannah, dar nu a facut nimic ca sa o ajute.

Casetele au iesit la iveala, insa la proces lucrurile sunt rastalmacite, iar martorii declara mult mai multe decat stiam noi despre ei si despre relatia lor cu Hannah, lasandu-l pe Clay confuz si de multe ori in stare sa ia masuri disperate.

In cel de-al treilea sezon, unul dintre agresori devine la randul lui victima, iar serialul se invarte in jurul persoanelor care aveau motive sa-i doreasca raul si care ar fi putut lua dreptatea in mainile lor.

Serialul are un impact emotional destul de puternic – prezinta multe aspecte si povesti legate de bullying, minori care consuma de alcool si droguri, violenta, violuri, amenintari, batai, minciuni si o multime de alte probleme cu care ne putem confrunta in timpul scolii, dar nu numai.

Rolul acestui serial este de a deschide o conversatie – de a pune pe masa toate acele subiecte pe care tinerii poate se feresc sa le aduca in fata parintilor, de teama pedepselor sau de teama de a fi judecati.

Voi ati auzit de Cele treisprezece motive? L-ati vazut? Cum vi s-a parut?

Pentru alte recomandari de filme puteti citi mai multe in sectiunea Filme CityFemme.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *