Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Filmul “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”/ “Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald” produs de Warner Bros. Pictures este ecranizarea celei de-a doua din cele cinci noi aventuri din lumea vrajitorilor imaginata de J.K.Rowling.

Primul film a fost realizat in urma cu ceva timp si cu siguranta l-ati vazut, mai ales ca se difuzeaza si redifuzeaza periodic la tv. In acesta, Newt Scamander, un vrajitor un pic mai diferit, care are o relatie deosebita cu animalele, ajuta MACUSA (Magical Congress of the United States of America) sa-l captureze pe puternicul vrajitor care face magie neagra Gellert Grindelwald, interpretat de Johnny Depp.

A doua parte, care dureaza destul de mult – 134 de minute, incepe la doar cateva luni dupa intamplarile din primul film. Astfel, ne intoarcem intr-o lume magica a anului 1927, in Europa de dupa Primul Razboi Mondial, in care ororile razboiului nu au disparut din memoria oamenilor.

Atunci cand este transferat de la o inchisoare la alta, Grindelwald evadeaza in mod impresionant, asa cum a promis ca o va face. El reuseste sa stranga in jurul lui o multime de adepti, printre care si unii la care probabil nu v-ati astepta si isi continua misiunea de a crea o lume condusa de vrajitori puri.

Singurul care il poate opri este Albus Dumbledore, interpretat de Jude Law, insa pentru ca pe cei doi ii leaga o veche prietenie peste care Albus nu poate trece – acesta va apela la Newt pentru ajutor.

Astfel, Newt Scamander, desi are interdictia de a parasi Anglia, se va reuni cu prietenii sai americani – Tina, Queenie si Jacob, si va porni intr-o misiune si mai importanta si mai periculoasa decat prima.

Lumea vrajitorilor se schimba, orgoliile cresc, ambitiile sunt puternice, insa Newt ramane fidel principiilor sale si fiind ajutat de prietenii sai.

Am vazut in premiera filmul saptamana aceasta in experienta IMAX, la Afi Cotroceni, intr-o sala arhiplina, unde pasionatii lui J.K.Rowling de toate varstele au venit sa vada ecranizarea aventurilor fantastice.

Am crescut cu seria Harry Potter, le-am vazut si inteles diferit in functie de varsta pe care o aveam si am ramas cu o predilectie pentru genul fantastic, Hogwarts fiind alegerea mea de scoala, daca ar fi existat cu adevarat. 😊

Asa ca nici acest film nu avea cum sa nu imi placa, mai ales ca uneste punctele, intelegem anumite referinte din seria Harry Potter si vedem o lume a anilor 1920 magica, plina de animale fantastice, autoarea dovedind inca o data o creativitate iesita din comun.

Efectele speciale sunt deosebite, calitatea imaginii in IMAX este superba, iar finalul lasa bineinteles loc unei continuari bine asteptate.

“Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” este regizat de David Yates, dupa un scenariu realizat de J.K. Rowling. Filmul este produs de David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves si Lionel Wigram.

Filmul este produs de Warner Bros. , distribuit de Vertical Entertainment si va fi disponibil format 3D, 4DX, IMAX 3D incepand cu vineri, 16 noiembrie.

Pentru alte recomandari de filme puteti citi mai multe in sectiunea Filme CityFemme.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *