Nordic Film Festival ajunge în toamna aceasta la Sibiu

NORDIC FILM FESTIVAL revine cu o nouă ediție de festival la finalul lunii octombrie, de data aceasta la Sibiu. Astfel, #NordicFF sărbătorește cultura și aduce cinematografia țărilor nordice în centrul țării prin trei zile de proiecții de film la Teatrul Național Radu Stanca.

A doua ediție a festivalul marchează o premieră pentru cinefilii din Sibiu, care au ocazia de a viziona producții premiate (cu premii precum Cel mai bun documentar – Robert Festiva, Cel mai bun actor, Un Certain Regard la Cannes, Chicago IFF – Premiu pentru Regie, TIFF – Premiul Juriului, Sundance Film Festival, Label Europe Cinemas – Berlin International Film Festival VB, Premiul publicului – Stockholm film festival și Taipei Film Festival), realizate de cineaști din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. 

Cu un program ce cuprinde 5 pelicule de lungmetraj și o compilație de scurtmetraje, #NordicFF propune spectatorilor o explorare fără prejudecăți a spațiului nordic, cu un puternic accent pe dramă și documentar și provoacă astfel publicul să facă primii pași în a descoperi o cultură și un spațiu cinematografic nou, atipic și eterogen.

“Deși, în concepția noastră, nordul Europei pare a fi o regiune cu țări similare, în mare parte pustie, plină de zăpadă și complet acoperită de nopțile lungi și grele, Nordul continentului ascunde povești pe cât de diverse din punct de vedere social, pe atât de fascinante și actuale. Adevărul nu seamănă deloc cu imaginea clișeu pe care o avem despre Nordici.”, spune Vlad Rotaru, selecționerul festivalului.

Nordic Film Festival va avea loc între 25 – 27 octombrie 2019, în cadrul Teatrului Național Radu Stanca, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.2, Sibiu. Proiecțiile vor fi subtitrate atât în limba engleză, cât și în limba română. 

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Suediei, Ambasadei Regatului Danemarcei, Ambasadei Republicii Finlanda, Consulatului Onorific Al Republicii Islanda și Ambasadei Regatului Norvegiei. 

Prima ediție a Nordic Film Festival a avut loc la București, la Cinema Elvire Popesco, între 14-18 Februarie 2018, unde au fost proiectate 10 filme de ficțiune, 4 documentare și o compilație de scurtmetraje. Evenimentul a reunit peste 1.500 de spectatori.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *