Recomandare serial: Familia Borgia

Pentru a usor-usor a venit frigul, zilele s-au scurtat iar de cele mai multe ori nu gasim filme pe placul nostru seara la televizor, de ceva vreme am inceput sa ne uitam la serialul Familia Borgia pe HBOGO. Desi era disponibil de cativa ani buni, de-abia acum ne-a atras atentia si bine a facut!

Serialul realizat de Neil Jordan il are ca personaj central pe Jeremy Irons, in rolul lui Rodrigo Borgia, care impreuna cu cei doi fii ai sai ii manipuleaza pe cardinali, ii mituieste si ii santajeaza pana reuseste sa ajunga Papa Alexandru VI (in perioada 1492 – 1503).

Astfel, pe parcursul a trei sezoane (se pare ca in planul initial erau patru sezoane, insa din cauza rezultatelor slabe si a lipsei bugetului, serialul Familia Borgia s-a oprit dupa cel de-al treilea) a cate 10 episoade, urmarim destinele Papei Alexandru si al copiiilor sai – Cesare, Juan si Lucretia, alaturi de mama acestora, Vanozza de Cattanei, precum si de amanta papei, Giulia Farnese.

Desi patriarhul manipulator este cel care ocupa initial planul central – el vine cu toate planurile, el cladeste imperiul familiei Borgia si se foloseste se oricine pentru a-si atinge scopul, usor-usor personajul principal in opinia mea devine fiul sau Cesare, care isi doreste mai presus de orice sa castige iubirea si respectul tatalui sau, iar mai apoi sa isi protejeze familia de orice pericol. Desi tatal sau il va investi ca si cardinal la o varsta frageda, Cesare nu-si doreste o viata clerica, ci doreste sa ajunga la comanda trupelor papale.

Desi au o multime de inamici, familia Borgia este tot timpul cu un pas inaintea lor, realizeaza sau desface aliante dupa bunul plac, inventeaza sarbatori, pun taxe, schimba cardinali, construiesc o armata, toate pentru a asigura supravietuirea familiei Borgia.

Un rol important il ocupa si Lucretia Borgia, fiica papei si sora lui Cesare, care prin casatoriile ei repetate ajuta la stabilirea aliantelor papei. Desi inocenta la inceput, Lucretia va deveni treptat o mandra detinatoare a numelui familiei si va face o multime de fapte corupte, ilegale sau imorale.

Serialul a fost filmat in intregime in Budapesta si este o co-productie canadiano-irlandeza-ungara, iar din distributie mai fac parte Holliday Grainger, Joanne Whalley, Lotte Verbeek, Sean Harris, Thure Lindhart, Gina McKee, Peter Sullivan, Julian Bleach şi Colm Feore.

Eu l-am urmarit impreuna cu sotul meu si ne-a placut ambilor foarte mult, ba chiar am fost curiosi sa cautam sa citim mai multe despre aceasta infama familie si despre lucrurile pe care le-au facut la vremea lor. Si decorurile, costumele si obiceiurile vremii sunt foarte interesant de observat si studiat.

Voi ati urmarit serialul Familia Borgia? Ce alte seriale ne mai recomandati?

Pentru alte filme si seriale pe care le recomandam puteti intra pe sectiunea Filme CityFemme.

Sursa foto: tvmania.ro

Postari similare

One Reply to “Recomandare serial: Familia Borgia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *