The Godfather / Nasul – un film de nerefuzat

Desi evident ca am auzit de filmul The Godfather inca de cand eram mica, plus ca stiam anumite replici sau scene din film – precum celebra “O sa-i fac o oferta pe care nu o poate refuza”, pana zilele trecute nu am vazut niciodata filmul cap-coada. 🙂

Si pentru ca in perioada sarbatorilor de obicei avem mai mult timp de levenit, de stat in casa si de odihna si pentru ca am ajuns sa stim aproape pe de rost Stapanul Inelelor, filmul pe care il urmarim de ani buni in aceasta perioada a anului, am zis sa ne uitam la un film din alt registru – The Godfather.

Desi nu este un film pentru femei, poate fi urmarit cu interes pentru relatiile de familie, pentru decoruri, pentru organizarea unei nunti, plus pentru partea de actiune, de tradare, de pedeapsa, de putere.

Este un film complex si cred ca unul dintre filmele iconice ale cinematografiei mondiale, la fel de interesant si de captivant ca la aparitie acum, la peste 45 de ani de la primul film din cele trei ale seriei.

Nu o sa stau sa va povestesc actiunea, probabil ati vazut si voi filmul (si daca nu ati facut-o, ar fi cazul), mai ales ca il puteti gasi pe HBO Go la o calitate buna. Fiecare dintre cele trei parti are in jur de trei ore – insa filmul o sa te tina captivat de la inceput pana la sfarsit, asa ca nu o sa te plictisesti deloc. 🙂

In plus, o sa ai ocazia sa vezi un film in regia lui Francis Ford Coppola care ii prezinta ascensiunea unui Al Pacino foarte tanar in rolul de Nas, ca Michael Corleone, dar si pe un experimentat Marlon Brandon ca si Don Vito Corleone.

In a doua parte a filmului o sa-l vedem pe acelasi Don Corleone in tinerete, interpretat magnific de Robert De Niro, plus o foarte tanara Diane Keaton, in rolul de sotie a lui Michael.

Si Talia Shire, actrita care s-a facut remarcata in rolul sotiei lui Rocky in filmele cu acelasi nume este un personaj emblematic si sora lui Michael Corleone.

Cele trei filme ale seriei The Godfather au aparut in 1972, 1974, respectiv 1990. In ultima parte a trilogiei apare si Andy Garcia, un alt actor puternic si de impact, atunci cand Michael se gandeste ca trebuie sa-si gaseasca un succesor demn de porecla Nasul.


Pentru alte recomandari de filme puteti citi mai multe in sectiunea Filme CityFemme.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *