10 Modalitati care te ajuta sa pari mai inteligent

Cred ca nu exagerez cand spun ca oricine isi doreste sa fie apreciat si respectat, iar sa fii inteligent este o componenta esentiala in a duce o viata de succes. Iar cercetatorii au descoperit ca sunt anumite modalitati prin care oamenii reusesc sa para mai inteligenti si sa faca o impresie mai buna celorlalti.

Iar asta se poate face folosind stereotipurile cu care suntem obisnuiti, in mod constient sau inconstient. Iata mai jos cateva sfaturi pe care le-am descoperit recent:

Comunica intr-un mod clar

Cuvintele mai complicate sau mai putin folosite in limbajul oral pot da o impresie de inteligenta, pentru ca oamenii destepti au un vocabular bogat. Iar cei care isi doresc sa para mai inteligenti stiu acest lucru. Nu trebuie insa sa exagereze, pentru ca mesajul trebuie sa ramana simplu si clar, indiferent de cuvintele folosite.

Fii expresiv

Uneori oamenii vorbesc mai tare ca sa fie intelesi si sa para mai inteligenti si se pare ca asta chiar functioneaza. Cheia in a fi un vorbitor expresiv este sa alternezi tonul si volumul.

Poarta ochelari

Poate parea cel mai superficial sfat, insa se pare ca intr-adevar oamenii care poarta ochelari sunt perceputi a fi mai destepti decat ceilalti. Si acest lucru se obtine fara niciun efort.

Foloseste si initiala celui de-al doilea nume

Poate parea ciudat sa te semnezi si cu initiala celui de-al doile nume, insa pentru altii se pare ca nu este ciudat, ci un semn de inteligenta, conform studiilor realizate de Universitatea din Southampton.

Daca esti barbat: spune niste glume

Persoanele cu un simt al umorului dezvoltat (insa intr-un mod placut, nu vulgar) sunt percepute de ceilalti ca fiind mai inteligente, deoarece ai nevoie de un anumit grad de inteligenta pentru a face glume bune.

Daca esti femeie: foloseste machiaj, dar nu prea mult

Conform unui studiu realizat in 2011 de Proctor & Gamble, femeile care se machiaza arata ca inspira un nivel crescut de competenta in ceea ce fac. Secretul este insa sa nu exagereze.

Zambeste in mod autentic

Oamenii care zambesc cu toata fata, carora li se vad ridurile din jurul ochilor atunci cand rad – sunt perceputi ca fiind mai inteligenti decat cei care rad intr-un mod fals, conform unui studiu realizat de Journal of Nonverbal Behavior.

Citeste

Intr-un fel, acest lucru mi se pare de la sine inteles. In plus, nu te ajuta doar sa pari mai inteligent, ci usor-usor chiar te va face astfel. 🙂

Da bautura mai departe 🙂

Se pare ca oamenii care beau frecvent sunt perceputi ca fiind mai putin inteligenti decat cei care nu o fac – asa ca nu ar trebui sa fii surprins prea des cu bautura in mana.

Conteaza si sa fii dragut pe bune

Depinde foarte mult ce iti doresti – daca vrei ca oamenii sa te placa, ar trebui sa fii mai degraba simpatic decat inteligent. Daca vrei sa te respecte –  atunci prezinta-te mai degraba ca fiind inteligent.

Sursa articol: Reader’s Digest / Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *