Cat de departe suntem dispuse sa mergem pentru ideea de frumusete?

Conceptul de frumusete a suferit transformari majore de-a lungul timpului.

Asadar, tabloul lui Rubens „Cele trei gratii”, ar trebui dupa unii restaurat in totalitate. Femeia in adevaratul sens al cuvantului obisnuia sa fie cea cu forme Rubensiene, de aici si expresia „sa ai pe ce sa pui mana”.

Azi traim o anomalie!

Exista o presiune mediatica enorma; practic femeia este oarecum fortata sa se incadreze in niste standarde impuse de societate si de majoritatea barbatilor; sa fii skinny (daca se poate spre size 0 inclusiv la o saptamana dupa ce nasti), sa ai sani voluptosi (dar cum sa faci asta daca esti asa slaba?), un posterior bine conturat, sa ai buzele mari, parul perfect – lung si matasos, mai ceva ca in basme. Silicoane, acid, botox…. cuvinte de baza in Dexul reactualizat.

Dar oare „life in plastic is truly fantastic?”

Nu crezi ca traim o singura data si ca aceasta restrictionare si presiune ar trebui eliminate?
Cuvantul ponderare ar trebui sa fie de baza in vocabularul nostru. Sunt total de acord si incurajez aratatul bine, insa fara a duce asta la extrem, fara a ne lasa influentate de exemplele promovate in media. Atunci cand ai o viata cumpatata si faci putin din toate, ai rezultate minunate.

Sunt Ioana, am 50 kg si am burta

Iata si povestea mea pe scurt; in urma cu 14 ani aveam cu 24 de kg mai mult. In toti acesti ani, incet-incet am reusit sa-mi schimb total stilul de viata. Am slabit usor-usor si nu mai mai pus pe mine niciun kilogram. Fac sport, mananc foarte sanatos si gust din tot ce este „interzis” pentru femei, iar in weekenduri mananc ce vreau si ma simt total fericita si multumita in pielea mea.

Si atentie, nu arat inca perfect! 🙂

Concluzionand, pentru femeie aparent este un „must” sa fie un tot unitar: mama perfecta cu cariera minunata, care arata mereu impecabil ca si scoasa din cutie, in timp ce manageriaza treburile gospodaresti cu precizia unui inginer electronist. Nu inteleg de ce mereu am fost considerate sexul slab desi ducem pe umerii nostri, cu mandrie si demnitate, toate aceste responsabilitati.

Se spune ca varsta este doar un numar si eu cred ca asta se aplica si in cazul kilogramelor.

Acest articol ne-a fost trimis de Ioana, pe care o puteti gasi aici.

Sursa foto principala: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *