Recomandare serial: Povestea slujitoarei

Se pare ca ultimul serial pe care vi l-am recomandat recent ne-a deschis pofta de a urmari mai multe proiectii in aceasta perioada, asa ca urmatorul serial pe care l-am bifat pe lista noastra a fost Povestea Slujitoarei, pe care il puteti gasi pe HBO GO. Am reusit sa-l vedem intr-o singura zi, ceea ce nu este prea greu – sunt doar 10 episoade. 🙂

Serialul are la baza romanul omonim scris de Margaret Atwood si prezinta o varianta catastrofica a unui posibil viitor: atunci cand fertilitatea scazuta a unui popor devine o amenintare la existenta umana, ce masuri sunt necesare pentru a putea asigura continuitatea rasei umane?

Dictatura fundamentalist teocrata Gilead (fosta Statele Unite ale Americii) este locul in care Jane, eroina povestii noastre, personaj interpretat de Elisabeth Moss, care a primit numele Offred, incearca sa supravietuiasca si sa-si regaseasca fiica de care a fost despartita.

Serialul cuprinde o multime de paralele dintre viata din trecut, viata normala, in care femeile mergeau la munca, la alergat, in club, la cafea etc. si societatea de astazi, in care femeile pot pleca doar insotite, trebuie sa se imbrace doar cu anumite haine si sa-si indeplineasca anumite roluri.

Jane este una dintre putinele femei fertile ramase, astfel ca sub umbrela Slujitoarelor si sub comanda “matusilor”, Jane si celelalte femei care pot da nastere copiiilor sunt fortate sa-si duca existenta ca “uter purtator” pentru Comandanti si sotiile lor nefertile, cu scopul de a repopula tara si de a crea o noua generatie de copii in aceasta noua societate. Astfel, in intervale clar determinate si sub masca unor ritualuri, aceste femei sunt violate chiar sub ochii sotiilor Comandantilor, pentru a ramane insarcinate si pentru a naste cat mai multi copii.

Teoretic se incearca o reintoarcere la valorile de baza, la traditie, la momentul in care femeile aveau doar rolul de a se ingriji de casa si de copii, dar toate acestea se fac pe fondul unor violente si a unei cruzimi greu de explicat. Teama de a vorbi, de a te increde in oameni, de a iesi din cuvantul superiorilor – toate acestea se gasesc la tot pasul. Dar orice regula exista pentru a fi incalcata, iar Jane devine usor-usor maestra in a testa limitele acestei lumi.

Speranta este insa ceva ce nu poate fi ucis, iar prietenia se va dovedi pe alocuri mai puternica decat teama. Noua ne-a placut serialul si ne-a lasat si cu un gust usor amar, cu teama ca un astfel de viitor nu este exclus.

Voi ati urmarit serialul Povestea Slujitoarei? Ce alte seriale ne mai recomandati?

Pentru alte filme si seriale pe care le recomandam puteti intra pe sectiunea Filme CityFemme.

Sursa foto: cinemagia.ro

Postari similare

3 Replies to “Recomandare serial: Povestea slujitoarei”

  1. Il urmaresc si abia astept sezonul 2.
    Urmaresc multe filme dar toate cu zombi,vampiri si alte chestii supranaturale 🙂 deci nu prea recomand in general pt ca suntputini care urmaresc astfel de seriale/filme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *