Cele mai bune modalitati sa cureti petele de cafea

Varsam cafea in cele mai proaste momente – cand iesim pe usa, in mijlocul petrecerii, pe tastatura laptopului la birou sau fix cand erai gata sa te asezi si sa te relaxezi pe canapea cu o carte buna. Stim ca ai patit-o si tu si nu este nimic mai enervant decat petele de cafea care nu mai vor sa iasa.

Insa am gasit cateva metode prin care putem sa scapam de petele de cafea, cu cateva produse pe care le avem cu siguranta prin gospodarie, asa ca ne-am gandit sa le impartasim si cu voi, poate va sunt de ajutor.

Iata cateva modalitati prin care putem curata petele buclucase care ne dau batai de cap:

Canile murdare – daca ai lasat cateva zile in chiuveta canile sau cestile cu urme de cafea, atunci stii cat de greu se ineparteaza petele de pe ceramica. Adauga putin praf de copt peste detergentul tau de vase si curata cana ca de obicei. Rezultatul va fi impecabil!

Haine – daca ai reusit sa dai cafea pe bluza preferata, uda pata cu apa rece sau inmoaie bluza cu totul in apa rece, timp de 30 de minute. Apoi adauga putin detergent de rufe peste locul cu pricina si spala bluza in masina de spalat, ca de obicei.

Tapiterie – amesteca o lingura de detergent lichid de vase cu doua cescute de apa rece. Foloseste o carpa curata, alba, si tamponeaza tapiteria cu acest amestec. Repeta procedeul pana cand pata dispare, apoi mai tamponeaza o data doar cu apa rece, pentru a curata locul respectiv. Lasa apoi sa se usuce, iar tapiteria ta va arata ca noua!

Covor – daca ati reusit sa varsati cafea pe covor, in primul rand stergeti cat mai mult posibil din excesul de cafea (cu servetele, hartie absorbanta sau ce aveti la indemana), inainte ca acesta sa intre cu totul in material. Apoi amestecati o lingura de detergent lichid de vase cu o ceascuta de otet si doua cescute de apa calda. Foloseste o carpa curata, alba, si tamponeaza covorul cu acest amestec, pe portiuni mici. Atunci cand pata dispare de pe o portiune – revino cu o carpa uscata pentru a elimina excesul de umeazeala.

Voi ce alte modalitati de a curata petele de cafea mai cunoasteti?

Iata si alte articole utile din sectiunea Casa si Gradina CityFemme.

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *