Domnul Raton și surpriza

Într-o dimineață, Domnul Raton a fost mai harnic decât de obicei și s-a trezit de dimineață, înaintea Căluțului și a lui bebe Mihai, lucru care nu se întâmplă mai niciodată.

Dacă nu îl cunoașteți pe domnul Raton, aflați că este un raton gri cu burtică albă, foarte mâncăcios, căruia îi plac plimbările și să doarmă în brațele lui bebe Mihai. Prietenul lui cel mai bun este Căluțul, un mânz drăgălaș și cuminte, care-l scoate mereu din necazuri pe Domnul Raton.

In dimineața de care va povestesc, Domnul Raton a vrut să facă un gest frumos pentru prietenii lui, să profite că în casă este liniște și să le facă o surpriză – micul dejun la pat!

Tiptil a coborât de pe canapea, unde încă doarme Căluțul, și s-a îndreptat spre bucătărie. A deschis ușa și a încercat să o închidă fără zgomot, însă fiind scund, de-abia a ajuns la clanță și din păcate a cam trântit ușa.

– Off, sper că nu m-a auzit nimeni!

A stat câteva secunde pe loc, cu inima cat un purice, să vadă dacă va veni cineva după el, dar se pare că a avut noroc, nu se aude niciun zgomot.

Deschide frigiderul și își face planul:

– Hmm, oare ce sa le pregătesc? O omlețica? Nu, că Mihai a păpat ou și ieri și știe că nu mănâncă același lucru mai multe zile la rand. Clătite? Miam-miam, ar fi delicioase, dar nu știe să folosească aragazul.

Nu de alta, dar e încă mic, in ciuda numelui, și îi e teamă să nu facă vreo prostie.

Gata, știe! O sa pregătească pâinică cu unt – pe unele felii o să pună brânză, iar pe altele gem de la Babu, bunica lui Mihai. O să pună neapărat pe farfurie și câteva bucățele de roșie și câteva măsline, preferatele lui Mihai.

Zis și făcut! Se pune pe treabă, scoate pâinea din pungă, scoate untul, brânza, genul, roșiile și măslinele din frigider și începe să pregătească masa!

La final se gândește chiar și la mama lui Mihai și îi face o cafea – nu e nimic complicat: apasă pe buton, așteaptă să se facă verde, apoi trage de manetă, o lasă să curgă puțin și gata!

Pune totul pe o tavă, apoi se duce in dormitor la bebe Mihai, care s-a trezit și care se joacă cu mama lui si cu Căluțul, care s-a trezit și el și a venit la ei in cameră.

– Wow, ratonule! Ce surpriză! Ce ne-ai pregătit aici? Îl întreabă Mihai.

– Am vrut să vă fac o surpriză plăcută! Am pregătit un mic dejun delicios!

– Mmm atunci hai să mâncăm! zice și Căluțul.

Toată lumea mănâncă pe saturate, iar mama își savureaza cafeaua, in timp ce Mihai, Căluțul și Domnul Raton se joacă liniștiți pe pat.

– Gata, copii, haideți să strângem masa și să spălăm vasele! zice mama.

Cei trei o urmează veseli in bucătărie. Când deschid ușa – nu le vine sa creadă ce dezastru e in bucătărie…

Stropi de cafea pe jos, firimituri de pâine pe toată masa, capacul de la gem a lăsat urmă de gem pe masă, iar cuțitul murdar de unt este pe scaun.

– Vai, vai, ce dezastru! zice Căluțul.

Domnul Raton se îmbujorează de rușine – nu și-a dat seama că a făcut așa mizerie, el a vrut doar să facă un gest frumos.

– Nu-i nimic, zice mama, dacă ne punem toți pe treabă facem curățenie imediat!

Domnul Raton pune capacul gemului, mama pune vesela murdară in chiuvetă, Căluțul pune mâncarea în frigider, iar Mihai vine cu mini-aspiratorul, să strângă toate firimiturile de pe jos. Mama spala rapid vasele și dă cu mopul, iar bucătăria este din nou lună!

După multă joacă, cei trei prieteni mici sunt obosiți și se duc in pat sa se odihnească. Când se trezesc, mama nu e nicăieri. Pornesc în căutarea ei și o găsesc în bucătărie, unde pregătește clătite.

– Wow, clătite! Țopăie și se bucură cei trei. Mulțumim, mami!

– Cu plăcere! Domnul Raton ne-a făcut o surpriză frumoasă de dimineață, acum era rândul meu sa va pregătesc ceva bun!

Cei trei împart o clătită cu mult gem de prune și râd fericiți. Deși, ca să fim sinceri, Mihai mănâncă mult mai multă clătită decât Domnul Raton și Căluțul.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *