Cele mai inteligente animale din lume

Noua ne plac tare mult animalutele. Inca de cand eram mici am fost obisnuite sa ne jucam cu pisici, caini si alte animale domestice (care sincer nu prea stateau la mangaiat 🙂 ) – pasari sau oi. Insa unele animale nu sunt doar frumoase sau doar folositoare ca si hrana, ci sunt chiar inteligente, asa ca am alcatuit pentru voi un top cu cele mai inteligente animale din lume.

Urangutanii

Desi nu sunt cele mai frumoase animale, urangutanii sunt capabili de sarcini cu adevarat complexe, care necesita abilitati cognitive superioare.

Porumbeii

Daca cineva spune ca ai un „creier de pasare“ – cu siguranta nu e un compliment. Cu toate acestea, stim ca porumbeii au fost folositi de oameni pentru abilitatile lor uimitoare atunci cand vine vorba de localizarea geografica, fiind capabili sa calatoreasca pe distante destul de mari.

Ciorile

O alta pasare de pe lista, nu la fel de simpatica precum porumbelul, cioara s-a dovedit a fi un animal inteligent, capabil sa rezolve in mod ingenios diferite probleme.

Oile

O alta prezenta neobisnuita, oile sunt de fapt sunt destul de inteligente atunci cand privim regnul animal ca intreg. Studiile au aratat ca oile au cea mai buna memorie fata de toate celelalte animale de pe pamant.

Ratonii

Nu numai ca ratonii au relatii sociale destul de complexe, dar acestia au fost observati folosind instrumente la fel de complexe atunci cand au ceva de facut.

Caii

Acestia sunt intr-adevar foarte inteligenti. Caii raspund bine la comenzi complicate in situatii de stres si au o memorie foarte buna.

Sobolanii

Desi nu-i suportam din cauza aspectului si a faptului ca sunt purtatori de boli si microbi, trebuie sa recunoastem ca sobolanii sunt de fapt animale inteligente, capabile sa se adapteze conditiilor de mediu.

Pisicile

E cazul sa punem pe lista si inamicii rozatoarelor – pisicile. Aceste animale sunt foarte iscusite in a obtine ce-si doresc – fie ca este vorba de hrana, atentie sau dimpotriva, liniste si singuratate. In plus, sunt vanatori foarte buni, cu reflexe la fel de bune.

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *