Inspiratie de duminica: carti, filme sau vizite

A venit duminica, ziua perfecta pentru a ne incarca bateriile, a gasi idei noi si inspiratie pentru toata saptamana. Astazi va recomand pentru lucruri citite, vazute sau vizitate personal:

O carte minunata Povesti de seara pentru fete rebele !

O serie de 100 de povesti reale despre femei care au lucrat orice si-au dorit, de la aviator la astronom, scriitoare sau sefe de stat, sportive olimpice sau arhitecte de talie mondiala. Povestea preferata de mine este cea cu Ada Lovalace, prima femeie programator din lume, fiica lui Byron si contemporana a reginei Victoria. Unul dintre primele limbaje de programare a fost denumit Ada, in cinstea ei. Ada a strait doar 37 de ani, a fost mama, sotie si om de stiinta.
Eu am gasit cartea la jumatate de pret de Black Friday. Poate fi un cadou ideal pentru adolescente rebele sau dimpotriva, pentru persoane timide in cautarea inspiratiei.

Un film:  Victoria

Serial disponibil acum pe HBO si ajuns la seria a doua.
Victoria prezinta viata tinerei regine incoronata la doar 21 de ani. Pentru ca perioada respectiva a dus la o inflorire a tehnologiei, in multe episoade din Victoria apare si Ada Lovelace. Albert, sotul reginei, este cel care a introdus in UK caile ferate, canalizarea in interiorul locuintelor, a sustinut si adoptat tehnologii revolutionare pentru acea perioada. Victoria si Albert au format cel mai fericit si iubit cuplu regal.

Un muzeu de vizitat duminica

Daca treceti prin Londra, recomand calduros Victoria and Albert museum. Dupa cum ati ghicit, aici puteti vedea obiecte care au apartinut eroilor din film, cuplul regal Victoria si Albert, personaje istorice cat se poate de reale.
Aici veti putea admira o colectie deosebita de mobila, tinute si arta care au apartinut acestui foarte iubit cuplu de monarhi britanici. Accesul la muzeu este gratuit. Mai mult, muzeul este situat in imediata apropiere a muzeelor de stiinta naturala si a muzeului de stiinta. Muzeul de stiinta naturala este un muzeu asemanator cu Antipa, gazduit intr-o cladire deosebit de ampla. Aici veti putea admira dinozauri ierbivori, elefanti africani si indieni, balena albastra, precum si dinozaurii animati din filmul Jurassic Park. Toate cele trei muzee ofera acces gratuit, iar muzeul de stiinte naturala ofera si pranz gratuit pentru copii.

Pe voi ce va inspira duminica? Unde gasiti inspiratie si motivatie pentru o noua saptamana?

Acest articol ne-a fost trimis de colaboratoarea noastra Elena, pe care o puteti gasi aici.
Sursa foto: pixabay 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *