Ce beneficii aduce inteligenta artificiala in lumea modei?

Se pare ca gigantii din sfera tehnologiei se indreapta catre lumea modei si catre podium cu aplicatii din sfera cognitive computing care pot prezice ce culori si ce stiluri vor predomina in dressing-urile consumatorilor. Aceste tendinte sunt foarte valoroase si pot fi folosite de creatorii din lumea modei pentru a-si personaliza colectiile si pentru a crea fix ceea ce-si doresc consumatorii. 

Nu doar industriile grele, ci si lumea modei este influentata de AI (Artificial Intelligence). De la companii precum IBM la Amazon sau Google, gigantii din sfera tehnologiei pot prezice viitorul modei mai bine decat o poate face cel mai bun specialist de fashion la ora actuala.

Aceasta “casatorie” dintre masinariile moderne si fashion are beneficiile ei – casele de moda au investit intotdeauna cantitati imense de bani si de timp pentru a extrage informatii din social media, din defilarile de moda si din arhivele fashion pentru a identifica urmatoarele trenduri. Inteligenta artificiala este capabila sa ne ofere aceleasi insight-uri in doar cateva secunde.

Designer-ul australian Jason Grech a folosit IBM Watson pentru unul din brandurile sale couture Jasongrech in cadrul Saptamanei Modei din Melbourne de anul trecut. Informatia pe care a colectat-o se refera la schimbarea preferintelor consumatorilor in materie de culorile alese, iar aceste informatii l-au ajutat sa foloseasca nuante mai inchise pentru culorile pastel in creatiile sale. Si a dat lovitura, colectia sa a fost un mare succes.

Insa nu este singurul proiect fashion in care s-a implicat IBM si Watson – rochia cognitiva a facut furori anul acesta in primavara si a reprezentat un exemplu perfect prin care tehnologia poate veni in ajutorul femeilor de pretutindeni, printr-o creatie superba. Voua cum vi se pare rochia de mai jos?

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Moda CityFemme. Stim ca nu am acordat o foarte mare atentie acestei sectiuni pana acum, insa am dori sa o imbunatatim cu ajutorul vostru. Asa ca ne-ar ajuta sa ne spuneti ce fel de informatii din zona fashion v-ar placea sa regasiti la noi pe site. 🙂

Sursa articol: fashionmagazine.com / sursa foto: fashionmagazine.com & pagina twitter IBM global

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *