10 Fapte interesante despre inghetata

Foarte multi iubim vara, faptul ca este lumina pana tarziu, ca ne putem imbraca lejer si colorat,  ca putem face miscare mai multa si evident putem merge la mare sau la munte, dupa preferinte. Insa mai este cel putin un alt motiv pentru care iubim vara – inghetata! 🙂 La cornet sau la pahar, facuta in casa sau cumparata de la supermarket, la cutie mare pentru intreaga familie sau in varianta mini – inghetata este un desert atat de popular si delicios incat nu doar cei mici sunt topiti dupa cea, ci si cei mari.

Asa ca ne-am gandit ca astazi sa va povestim cateva lucruri interesante pe care le-am descoperit si sa vedem cate dintre ele va sunt cunoscute.

  1. Francezii au inceput sa consume inghetata in 1660.
  2. Prima reteta scrisa a fost descoperita intr-o carte de bucate din 1665.
  3. Inghetata a inceput sa fie produsa la scara industriala in 1851 in Boston, Statele Unite.
  4. Inainte ca laptele sa fie adaugat in compozitia inghetatei, acest deliciu al verii avea la baza gheata.
  5. Cea mai populara aroma este cea de vanilie, urmata de ciocolata si capsune.
  6. Cu toate acestea, aroma de ciocolata a fost inventata inaintea celei de vanilie si a fost multa vreme mai accesibila, deoarece vanilia era prea scumpa.
  7. Cea mai profitabila zi pentru vanzarea acesteia este duminica.
  8. De multe ori cand vedem inghetata in reclame – de fapt vedem piure de cartofi, pentru ca seamana, este mai usor de modelat si evident nu se topeste. 🙂
  9. Cele mai importante ingrediente sunt laptele, zaharul si… aer. Daca nu ar fi si aer in amestec, atunci aceasta ar fi tare ca piatra, la fel ca si gheata.
  10. Conform NASA, inghetata este in top trei alimentele care le lipsesc cel mai mult astronautilor. Celelalte doua sunt pizza si bauturile carbogazoase.

Acum chiar mi s-a facut pofta de o inghetata… Voua nu? 🙂

Sursa foto: pixabay

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *