Este posibil sa ne periem dintii prea mult sau prea tare?

Toate suntem preocupate sa aratam cat mai bine si sa fim cat mai sanatoase – iar un zambet frumos si stralucitor este unul dintre detaliile pe care le observam prima data la o persoana si care fac diferenta. Inca din copilarie parintii nostri insistau sa ne spalam temeinic pe dinti si este un obicei pe care il urmam si in ziua de azi – insa cand dorinta noastra de a avea dinti frumosi si sanatosi le poate face de fapt rau?

Se pare ca periajul prea viguros poate eroda in cele din urma smaltul dintilor, mai ales daca folosim o periuta de dinti cu perii tari. Atunci cand cumparam o noua periuta de dinti ar trebui sa alegem una care are un cap moale, iar atunci cand o folosim trebuie sa aplicam o presiune usoara si miscari circulare.

Folositi o periuta de dinti electrica? Nu ar trebui sa periati dintii deloc, deoarece dispozitivul roteste perii pentru voi, asa ca tot ce trebuie sa faceti este sa o lasati incet sa alunece de-a lungul dintilor. Daca o tratati ca pe o periuta de dinti clasica veti exercita o presiune inutila pe smaltul dintilor, ceea ce va creste riscul de a-l eroda.

Spalatul pe dinti mai mult nu ii face mai albi. Nu ar trebui sa ne spalam pe dinti mai mult de 2 – 3 minute, de 2 -3 ori pe zi, iar periuta ar trebui sa fie schimbata la fiecare trei luni.

Voi ce alte sfaturi de ingrijire a danturii mai cunoasteti?

Sursa foto: pixabay 

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *