Laptisorul de matca – 10 simptome si afectiuni pe care le poate combate

Noi incercam mereu sa ne protejam sanatatea, insa de cele mai multe ori uitam ca natura ne-a oferit, in decursul istoriei, toate „armele” necesare pentru a ramane sanatosi, fara sa fie necesar sa apelam la medicamente.

Spre exemplu, iata cateva proprietati deosebite ale laptisorului de matca pe care cu siguranta nu le stiati si cazuri de afectiuni in care acesta poate fi folosit cu succes:

1. Ajuta la cresterea imunitatii, prin cresterea rezistentei la oboseala, prin amplificarea performantelor intelectuale, precum si prin instalarea unei stari mentale mult imbunatatite.
2. Colesterol ridicat. Laptisorul de matca normalizeaza tensiunea arteriala si e util in alimentatia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat.
3. Bronsita si astm – in cazul astmului, laptisorul de matca actioneaza mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronsice, fiind de ajutor si in ameliorarea alergiilor, tocmai pentru ca are cativa compusi care reduc stresul si stimuleaza imunitatea generala si locala.
4. Ulcer si alte afectiuni digestive – se recomanda administrarea laptisorului de matca in combinatie cu mierea si polenul.
5. Infectii urinare sau cistita. Laptisorul de matca este utilizat si pentru ameliorarea cazurilor de inflamatii ale vezicii urinare, prin disparitia progresiva a simptomelor de arsura si durere.
6. Artrita, dureri de spate si osteoporoza. Laptisorul de matca ajuta la disparitia durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infectiile si inflamatiile, si, in general, elimina oboseala.
7. Diabet – se pare ca laptisorului de matca ajuta la scaderea nivelului zaharului din sange.
8. Dureri de cap sau insomnii. Laptisorul de matca ajuta foarte mult la diminuarea migrenelor, iar atunci cand este utilizat in combinatie cu anumite tehnici simple de relaxare, poate duce chiar la disparitia acestora.
9. Depresie, stres si anorexie nervoasa. Consumatorii de laptisor de matca care sufera de depresie sau stres au remarcat revenirea bunei dispozitii si instalarea unui sentiment de bunastare.
10. Stimulent intelectual. Prin prezenta fosforului, magneziului, a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalina, triptofan) – laptisorul de matca s-a dovedit util pentru imbunatatirea starii psihice, cresterea randamentului intelectual si imbunatatirea memoriei.

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *