Recomandare lectura: “Eleganta” de Kathleen Tessaro

Despre romanul “Eleganta” scris de Kathleen Tessaro revista Cosmopolitan spune ca este “Cartea perfecta pe care s-o agati din librarie”, iar revista Glamour o descrie astfel: “Cu “Eleganta” se vor identifica toate femeile si o sa va placa la nebunie Louise, cuceritor de nevrotica si de zanatica, la fel ca Bridget Jones”.

Acum haideti sa va spun si parerea mea despre volumul acesta – este o poveste pe alocuri haioasa, pe alocuri dramatica, dar per total optimista, care iti arata ca nu e niciodata prea tarziu sa vrei sa-ti schimbi viata si sa traiesti ca si cand nu exista ziua de maine. 

Cred ca fiecare femeie care citeste acest roman ajunge sa se identifice macar partial cu Louise Canova, o tanara trecuta putin de 30 de ani si prinsa intr-o casnicie fara pasiune sau romantism, care isi doreste sa devina eleganta, sa stie exact cum ar trebui sa arate sau sa se poarte indiferent de situatie.

Cu suisuri si coborasuri, cu drumuri la psiholog, cu un job modest la o casa de bilete – Louise incepe sa devina constienta de felul in care arata, incepe sa mearga la sala, sa-si cumpere haine si lenjerie in care sa se simta bine. Casnicia i se duce de rapa si sotul ei nu vede cu ochi buni toate aceste schimbari, dar veti afla pe parcursul lecturii de ce.

O carte gasita la anticariat este cea care ii ghideaza toate aceste schimbari si o face sa iasa din carapacea ei – “Eleganta”, o enciclopedie despre stil scrisa candva de Madame Genevieve Antoine Dariaux. Aceasta devine piesa de rezistenta atunci cand nu stie ce sa faca intr-o anumita situatie – consulta ceea ce scrie experta despre moda atat in materie de accesorii si haine, cat si in materie de relatii, prietenii, precum si legatura dintre mame si fiice.

Prietenia cu Colin, prietenul ei homosexual de la munca precum si cu Ria, colega acestuia de apartament (si mai tarziu si a ei) o ajuta sa iasa din starea depresiva cauzata de terminarea casniciei, iar ambitia ei o face sa-si gaseasca un loc de munca mult mai apropiat de ceea ce-si doreste de la viata.

Iar odata cu un nou job apar o multime de persoane noi in peisaj, o multime de situatii necunoscute, o posibila dragoste – iar toate acestea sunt ghidate usor-usor de o Madame Dariaux.

Dupa cum v-am zis, finalul este unul optimist, insa n-am de gand sa-l dezvalui. Ca si stil de lectura, romanul se citeste usor, cursiv si e perfect ca lectura relaxanta de weekend. O sa va dea o stare de bine si o sa va faca sa constientizati ca schimbarile mici pot avea un mare efect asupra moralului vostru.

Cartea se regaseste in colectia DAMEN TANGO a editurii Nemira.

Lectura placuta!

Postari similare

One Reply to “Recomandare lectura: “Eleganta” de Kathleen Tessaro”

  1. Foarte frumoasa recenzia, mi-am trecut cartea pe wishlist 🙂 Chiar am nevoie de o schimbare, iar Eleganta cred ca ma va ajuta in acest sens 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *