Cele mai importante 10 beneficii ale consumului de ulei de masline

M-am intors recent dintr-o saptamana de concediu in Grecia, despre care nu am apucat inca sa va povestesc mare lucru. Insa daca este ceva de care m-am bucurat din plin, pe langa mare, soare si relaxare – atunci este vorba despre bucataria mediteraneana: pestele, fructele de mare si salatele cu dressing-ul lor perfect. Mare parte din bucataria lor se bazeaza pe uleiul de masline, de aceea de fiecare data cand ajungem in Grecia avem grija sa ne facem provizii de ulei de masline de buna calitate, pentru a simti gustul grecesc la multa vreme dupa ce ne-am intors din concediu.

Uleiul de masline reprezinta piatra de temelie a unei diete mediteraneene – o baza esentiala pentru nutritia celor mai vechi culturi din lume. Beneficiile uleiului de masline pentru sanatate sunt de neegalat, iar cercetarile in domeniu descopera frecvent noi beneficii. De fapt, de-abia incepem sa intelegem nenumaratele moduri in care uleiul de masline ne poate imbunatati sanatatea si viata. De aceea am alcatuit o lista ce cuprinde 10 motive pentru care ar trebui sa consumam frecvent ulei de masline, dar sunt sigura ca lista este mult mai mare de atat.

Beneficii ale uleiului de masline:

1. Uleiul de masline este bogat in grasimi monosaturate sanatoase si reprezinta varianta perfecta de adaugat la salate;
2. Contine cantitati mari de antioxidanti – care pot ajuta la combaterea a diferite boli;
3. Are proprietati puternice antiinflamatorii;
4. Poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale;
5. Protejeaza impotriva bolilor cardiace;
6. Nu cauzeaza cresterea in greutate si obezitatea, indiferent de cantitatea consumata;
7. Poate ajuta la lupta impotriva bolii Alzheimer;
8. Poate reduce riscul diabetului de tip 2;
9. Uleiul de masline are proprietati antibacteriene;

10. Protejeaza impotriva depresiei – pe langa beneficiile pentru starea fizica, se pare ca uleiul de masline are o serie de beneficii si pentru starea noastra emotionala. Conform unor studii recent realizate, o dieta bogata in ulei de masline poate proteja impotriva bolilor mintale si scade riscul instalarii depresiei.

Atentie insa, uleiul de masline extra virgin este singurul tip care contine toti antioxidantii si compusii bioactivi. Este singurul ulei de masline pe care il recomandam.

Sursa foto: pixabay

Postari similare

2 Replies to “Cele mai importante 10 beneficii ale consumului de ulei de masline”

  1. Pentru ca este foarte cautat pentru beneficiile sale, uleiul de masline este de multe ori falsificat…
    Atentie de unde cumparam si trebuie sa verificam cu atentie eticheta! 🙂

  2. Foarte interesant articolul! Este informativ si ma bucur ca am aflat mai multe despre beneficiile uleiului de masline. Eu il apreciez foarte mult si-l folosesc saptamanal la paste si alte preparate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *