Club de carte Litera – prima participare

La ce te gandesti atunci cand auzi de un club de carte? Ai cumva in minte imaginea aceea din filme in care mai multe persoane sunt asezate de jur imprejurul unei mese, cu cartile in fata, savurand un ceai fierbinte si impartasind impresiile despre o anumita carte?

Daca da – atunci esti foarte aproape de realitate! Am avut ocazia sa particip saptamana trecuta pentru prima data in viata mea la un club de carte – Clubul de Carte Litera. Astfel, timp de mai bine de doua ore am stat in compania a aproximativ 20 de cititoare pasionate, care si-au expus parerea despre cartea lunii decembrie – “Roscovanul” de J. P. Donleavy.

Trebuie sa recunosc ca nu mi-am facut temele si nu citisem cartea inainte de intalnire. Insa toate opiniile pe care le-am auzit, trecute de la o extrema la alta, m-au facut mai mult decat curioasa, iar acum am inceput si eu cartea. Mi-a placut ca unele din fete si-au notat diferite pasaje si ne-au citit anumite parti care le-au impresionat.

Si localul in care ne-am adunat a fost unul linistit si usor ascuns – Therapy, unde am avut o sala doar pentru noi. Au o multime de ceaiuri delicioase, iar de data aceasta am ales varianta de ceai din boboci de trandafir, un ceai aromat  mai mult decat potrivit pentru o seara rece de iarna.

In plus, a fost si o editie aniversara – au implinit doi ani de club de carte, iar fetele au venit cu prajituri si cu tort. Am cantat “La multi ani” si am facut multe poze, iar atmosfera a fost una festiva.

Astept cu nerabdare intalnirea din ianuarie, cand subiectul discutiei va fi una din cartile lui Karl Ove Knausgard – “Lupta mea”. De data aceasta o sa vin cu tema facuta si o sa citesc din timp cartea!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 − five =