Recomandare lectura: “Padurea norvegiana” de Haruki Murakami

Romanul „Padurea Norvegiana” isi ia numele de la unul dintre hiturile formatiei Beatles si are ca fond atmosfera social-politica agitata a anilor ’60 din Tokio. Autorul ne ghideaza prin viata lui Toru Watanabe, un student singuratic venit dintr-un orasel de provincie pentru a studia.

Insa lucrurile nu sunt atat de simple, pentru ca reintalnirea intamplatoare cu iubita prietenului mort si dragostea imposibila pentru aceasta are o serie de implicatii psihologice la care suntem martori tacuti. Totul se petrece pe fundalul unor episoade marcate la tot pasul de scene erotice in camere sordide de camin studentesc, de afise si de discuri cu Jim Morrison, Miles Davis sau Bach, de lecturi din clasicii literaturii universale, de mese saracacioase sau in cele mai de lux restaurante.

„Padurea norvegiana”, roman aparut in 1987, este un bestseller international si este tradus in numeroase limbi. Autorul are un stil cursiv si placut de a scrie, oferind detalii care te fac sa-i simpatizezi personajele indiferent cat de ciudate sau egoiste ar fi. Unele dintre acestea isi pot gasi salvarea, iar nota optimista in care se incheie romanul este ca o gura de aer proaspat ce trebuie savurata din plin.

https://youtu.be/92nj_dOQYOc

Haruki Murakami s-a nascut in 1949 in Japonia si este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori japonezi contemporani. A studiat literatura la Universitatea Waseda din Tokio. „La sud de granita, la vest de soare”, „Asculta cum canta vantul”, „Automatul 1973” si „In noapte” sunt doar cateva dintre romanele sale.

Voi ce recomandari de lectura mai aveti?

Postari similare

One Reply to “Recomandare lectura: “Padurea norvegiana” de Haruki Murakami”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *