Recomandare serial Netflix: Aleea cu licurici

Tin minte ca Alina, sora mea, mi-a zis ca i-a placut tare mult serialul Aleea cu licurici atunci cand l-a vazut, acum cateva luni bune, dar pe lista mea de vizionari si-a gasit loc abia foarte recent, acum in preajma sarbatorilor de iarna, cand am avut ceva mai mult timp liber si mi-am gasit timp si pentru urmarit ceva seriale pe Netflix.

Serialul are in prezent doua sezoane a 10, respectiv 9 episoade si urmeaza si un al treilea sezon – Final Chapter, in iunie 2023. Acest serial urmareste povestea a doua femei – cunoscuta prezentatoare TV Tully Heart si cea mai buna prietena a sa, Kate Mularkey, din adolescenta si pana in prezent, timp de aproximativ trei decenii.

Cele doua se vor cunoaste atunci cand Tully se muta pe strada pe care locuieste Kate – Aleea cu licurici. Desi diametral opuse ca si firi, cele doua se vor imprieteni si vor lega o prietenie care sfideaza timpul si distanta. Fiecare episod urmareste trei planuri temporare – adolescenta (anii ’70), tineretea (anii ’80) si prezentul (2003 / 2004).

Astfel le vom fi alaturi celor doua fete si mai tarziu femei pe parcursul a o multime de momente importante, care le-au trasat calea si le-au facut sa devina persoanele din prezent. Tully a avut o copilarie grea, cu o mama drogata si alcoolica, care nu i-a fost niciodata sprijin, in timp ce Kate locuieste intr-o familie normala, de clasa medie, in care parintii lor nu se mai iubesc neaparat, dar locuiesc impreuna din cauza conventiilor sociale si pentru ca au impreuna doi copii.

La un moment dat, cele doua fete decid ca vor sa devina jurnaliste, iar anii ’80 le prind locuind impreuna si lucrand impreuna la acelasi post de televiziune. Prezentul le arata asa cum sunt – Tully este o femeie de succes, bogata, celebra, dar singura, iar Kate este mama unei adolescente de 14 ani, aflata in prag de divort, incercand sa isi reia cariera.

Tully si Kate se cearta, se impaca, se regasesc, se sprijina una pe cealalta si nu isi pot inchipui o viata in care una dintre ele nu este prezenta pentru cealalta. Cred ca nu gresesc cand afirm ca este un serial in principal pentru femei, desi ar fi destul de multe invataturi pe care si barbatii le pot prelua de aici, despre loialitate, iubire si sacrificiu.

Personajele sunt interpretate de Katherine Heigl si Sarah Chalke (Tully si Kate adulte), respectiv Alissa Skovbye si Roan Kurtis(Tully si Kate adolescente) si are la baza romanul omonim scris de Kristin Hannah.

Voi ati urmarit serialul Aleea cu licurici? Cum vi s-a parut? Ce alte recomandari aveti pentru noi?

Pentru alte recomandari din categoria Filme puteti urmari sectiunea dedicata CityFemme

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *