5 pași pentru a-ți curăța corect pensulele de machiaj

Cele mai multe dintre noi suntem vinovate de neglijarea pensulelor noastre de machiaj, lăsând pudra și fardul pulbere să se acumuleze pe peri săptămâni întregi, sau aplicam mai multe culori fără a curăța perii între folosiri. Dar, potrivit profesioniștilor, este esențial să petrecem cel puțin câteva minute în fiecare săptămână pentru a le curăța, prevenind astfel creșterea bacteriilor, acneea sau probleme mai grave ale pielii.

Mulți makeup artists consideră că pensulele sunt cel mai important pas pentru a obține un machiaj excelent, așa că poate este timpul să te alaturi noua si sa-ti curăți pensulele de machiaj pe care le-ai neglijat in ultima vreme. 🙂

Cât de des ar trebui să-mi curăț pensulele de machiaj?

 • Pentru pensulele folosite pentru aplicarea pudrei: de 1-2 ori pe săptămână.
 • Pentru pensulele folosite cu lichide sau creme: zilnic.
 • Pentru bureți: zilnic, deoarece acestea pot adăposti bacteriile mult mai ușor decât perii, deoarece sunt utilizate umede.

Cu ce spălăm pensulele de machiaj?

 • Șampoanele pentru bebeluși curăță perii foarte bine, în special pentru curățarea pe cele din fibre naturale.
 • Săpunul elimină si el destul de bine machiajul lichid de pe peri.
 • Săpunul de vase este excelent pentru curățarea profundă a bureților de machiaj.
 • Detergenți speciali conceputi pentru curatarea pensulelor de machiaj.
 • Se vorbeste uneori si despre ulei de masline sau otet pentru curatarea lor, dar e mai bine ca aceste produse sa ramana in bucatarie. 🙂

Cum îmi curăț pensula de machiaj?

 1. Clăteste perii sub apă. Evita să treci apă deasupra mânerului periei, care poate slăbi adezivul cu care este fixat mânerul de peri și poate duce la deteriorarea periei.
 2. Maseaza ușor perii în săpun. Aplica produsul de curățat preferat în palma și apoi învârte peria peste palmă cu mișcări circulare blânde, având grijă ca întreaga perie să fie saturată.
 3. Clăteste cu atentie. După ce peria este înmuiata bine, clăteste săpunul și produsul cu grija, pana cand perii sunt curati si nu mai iese clabuc. Daca pensula nu este curata, repeta primii doi pasi.
 4. Stoarce apa in exces. Apasă ușor pe peri cu degetele pentru a scurge excesul de apă. Nu trage prea tare!
 5. Lasa pensula să se usuce. Așaza pensula sau periile plate pe un prosop peste noapte. Vor fi gata de utilizare din nou dimineața!

Pentru alte articole din aceeasi categorie puteti vizita sectiunea Beauty CityFemme.

Sursa informatii: https://www.goodhousekeeping.com/beauty/makeup/g2822/how-to-clean-makeup-brushes/ / Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *