Ce sa mancam in timpul unui tratament cu antibiotice

Dupa ce ai urmat un tratament cu antibiotice trebuie sa faci in asa fel incat “bacteriile bune” din intestin sa se refaca rapid. Flora intestinala se reface fie in mod natural, prin alimentatie, fie prin suplimente alimentare. Iata care sunt alimentele de care are nevoie organismul in urma unui tratament cu antibiotice.

Iaurtul

Este, probabil, cel mai probiotic aliment si de aceea e foarte indicat sa fie consumat in timpul unui tratament cu antibiotice si la sfarsitul acestuia. Laptele e transformat in iaurt prin procesul de fermentatie, care foloseste bacterii probiotice. In plus, unele bacterii benefice sunt adaugate in iaurt si dupa fermentatie.

Varza murata

E o varza taiata marunt si fermentata in suc propriu prin diverse bacterii lactice. Conform unui studiu din 2007, varza cruda poate contine peste 13 specii diferite de bacterii probiotice. Fiecare mica portie de varza murata contine bacterii benefice intestinului in proportii diferite. Acestea ajuta la diversificarea florei intestinale a fiecarui consumator.

Varza murata are acest efect asupra organismului atunci cand e preparata in casa. Unii conservanti folositi in industria alimentara distrug bacteriile bune, asa ca e de preferat sa ocolim conservele si alimentele semipreparate.

Usturoiul

E un alt aliment pe care ar trebui sa-l consumam dupa o cura de antibiotice pentru ca e bogat in prebiotice. Prebioticele sunt glucide nedigerabile care stimuleaza dezvoltarea bacteriilor in sistemul digestiv. Sunt un fel de hrana pentru probiotice.

Cantitatea minima de prebiotice care ar trebui sa fie consumata zilnic variaza intre patru si opt grame pentru mentinerea sanatatii sistemului digestiv si 15 grame in cazul unor tulburari digestive. Trei catei mari de usturoi contin doua grame de prebiotice. Pentru o gustare care sa combine bacteriile probiotice cu carbohidratii prebiotici, adaugati usturoi tocat marunt in iaurt. Puteti sa imbogatiti gustul cu bucati mici de castravete.

Migdalele

Un studiu realizat de catre un grup de cercetatori din California a demonstrat ca migdalele macinate cresc nivelul anumitor bacterii necesare sistemului digestiv. Un alt studiu din 2010 a descoperit ca migdalele ajuta la vindecarea unor infectii virale precum raceala si gripa. Dupa ce am luat antibiotic suntem mai predispusi infectiilor din cauza sistemului imunitar slabit. Substantele chimice din coaja migdalelor imbunatatesc capacitatea celulelor albe, numite si leucocite, de a detecta virusi si de a impiedica dezvoltarea lor.

Pentru alte articole din aceasta categorie puteti vizita sectiunea Sanatate CityFemme

Sursa informatii: http://www.healwithfood.org/best-foods-eat/after-antibiotics.php / Sursa foto: pixabay.com

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *