Cum sa eviti sa iti intre hainele la apa – 3 sfaturi de urmat

Sincera sa fiu, nu de putine ori mi s-a intamplat sa imi micsorez hainele dupa ce le-am bagat la spalat la masina ; fie ca a fost vorba de neatentie, graba sau nestiinta, cert este ca mi-a parut rau dupa cateva obiecte vestimentare, pe care nu am mai putut sa le port. 

Cel mai ciudat episod a fost la inceputul relatiei cu prietenul meu care a lasat la spalat un pulover de casmir, care ulterior s-a transformat intr-un pulovaras de copil. Credeti ca am recunoscut vreodata ce am facut ? Ei bine, nu, am dat vina pe el si am spus ca l-a pierdut in alt loc si ca nu a fost lasat la mine. Intre timp m-am invatat minte si nu am mai stricat hainele, micsorandu-le la spalat si chiar am cateva sfaturi eficiente. 😀

1 . Respecta instructiunile de spalat

Este suficient sa citesti etichetele hainelor tale pentru a urma instructiunile cu privire la tipul de spalare (manual sau automat), temperatura, program de stoarcere, etc.

Daca totusi crezi ca e prea greu sa citesti simbolurile de pe etichete, arunca un ochi si pe manualul masinii de spalat, care prezinta fiecare program in parte si face recomandari cu privire la materialele ce se pot spala in fiecare caz in parte. O alta idee este sa cauti pe internet diverse aplicatii care sa te ajute sa descifrezi etichetele vesmintelor tale. 

Iar daca ai o piesa vestimentara delicata, pe care chiar nu stii cum sa o speli cu masina automata, fa un minim de efort si spal-o de mana.

2. Foloseste un program cu temperatura mica

Daca ai haine ce au tendinta de a se micsora la spalat, alege un program lejer, cu un maxim de temperatura de 30°, mai ales daca este vorba de o simpla clatire.

3. Renunta la uscatorul de rufe automat

Este mai rapid si practic intr-o lume in care sunt mereu pe graba, dar adesea acest aparat actioneaza de-o maniera brutala asupra fibrelor textile. Rezultatul? Haine micsorate sau lalai, fragile si fara forma, obiecte vestimentare ce nu mai pot fi purtate.

Mie mi s-a intamplat de cateva ori sa imi stric hainutele din cauza uscatorului, asa ca acum chiar daca stau la bloc prefer uscatoarele pliabile sau clasicele sarme intinse pe balcon.

Pentru mai multe articole din sectiunea Casa si Gradina puteti accesa sectiunea CityFemme corespunzatoare. 

Sursa foto: pixabay / Autor articol: Alina

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *