Femeile conduc lumea – Interviu Catalina Ilie

1. Buna, Catalina, poți să începi, te rog, prin a ne spune câteva cuvinte despre tine?

Sunt Cătălina – un om care transformă NU SE POATE, în SE POATE! Sunt consultant marketing și comunicare de peste 15 ani și fac asta cu pasiune și dăruire. Promovez marketingul inspirațional și nu cel aspirațional. Cred în puterea poveștii din spatele brandurilor și încurajez antreprenorii să își găsească DE CE-ul afacerii. 

2. Care a fost parcursul tău profesional înainte de a intra în lumea antreprenorialului? 

Din cei 15 ani de experiență, 10 au fost în corporații. Am făcut marketing și comunicare pentru 2 companii multinaționale din domenii total diferite, dar extrem de generatoare de provocări. 😊 Din poziția de membru de board al uneia dintre cele 2 companii, am avut bucuria să lucrez cu experți în marketing din 17 țări, profesioniști alături de care am construit o strategie la nivel internațional. In ultimii 5 ani mi-am dedicat activitatea creării de concepte, organizării de evenimente și proiectelor ONG.

(peste 50 de acțiuni realizate în acest cadru – de la proiecte sociale, la cele educaționale) 

3. Care este businessul tău și cui se adresează?

Sunt consultant de marketing și comunicare. Îmi place să lucrez cu antreprenorii creativi, care vor să se dezvolte, să gândească și să realizeze produse și servicii de calitate. 

4. Cum ți-a venit ideea si de unde ai primit cea mai multa susținere? 

Ideea mi-a venit chiar la începutul anului, când, intrând într-o frumoasă comunitate de femei antreprenor, mi-am dat seama că e nevoie de informație corectă, structurată, realistă despre tot ce înseamnă promovare, brand, publicitate, social media, etc. Am creat pagina de Facebook Marketing pentru antreprenori creativi” pentru a le furniza tuturor un cadru sănătos din care să își ia informație corectă, adaptată nevoilor lor. Soțul meu este cel care mă susține și mă încurajează de peste 22 de ani.😊

5. Cum ți s-a părut partea birocratică? E complicat? Unde ai întâmpinat cele mai multe probleme / ce ai schimba?

Birocrația este o poveste fără sfârșit. Ea exista și în orice altă țară, nu doar în România. Depinde foarte mult de cum alegi să faci lucrurile. Singur sau ajutat de un specialist. Eu cred că fiecare trebuie să se ocupe de zona în care are expertiza și mai cred în puterea sprijinului reciproc. Așa că am apelat la o prietenă consultant financiar care mă ajuta și pe care eu o ajut cu promovarea serviciilor sale. Iată că o colaborare sănătoasă ne poate scăpa de aspectele care nu ne sunt plăcute. 

6. Care este cea mai mare reușită de până acum, cu care te mândrești? 

Din poziția de antreprenor, mă bucur de comunitatea de creativi alături de care descoperim tainele marketingului și de rezultatele antreprenorilor cu care colaborez. Cel mai mult m-am bucurat că în ziua în care am creat pagina de Facebook dedicată acestui scop, am încheiat 2 colaborări. Ceea ce m-a luat total prin surprindere. Mi-am reconfirmat faptul ca mesajul este cel mai important, în relația cu potențialii clienți. 

7. Care sunt planurile tale pe viitor?

Viitorul suna bine. 😊 Lucrez acum la o serie de cursuri dedicate antreprenorilor care își doresc să își gestioneze singuri promovarea afacerii și tocmai am terminat un calendar de postări pentru Facebook, pe 5 săptămâni – cu idei concrete, exemple și tips&tricks. 

8. Spune-ne ceva și despre timpul tău liber – mai ai? 🙂 Care sunt hobby-urile tale, cum îți place să te relaxezi?

Îmi place muzica. Muzica veche și bună. 😊 Îmi place sa scriu povești pentru copii, pentru că muza mea de 4 ani, Catinca, îmi oferă cea mai frumoasă sursă de inspirație. 

9. Ce sfat ai da femeilor care se află la început de carieră, într-o lume a bărbaților? 

Nu știu dacă este o lume a cuiva. Cred că depinde de fiecare individ în parte cum și ce moștenire lasă în urma. Eu spun că este o lume a celor care vor să facă, a celor care se implică activ, care contribuie în comunitate, care ajută la construirea unui viitor. 

Femeile sunt puternice, sunt o forță a naturii! Ele pot face tot ce își propun, dacă sunt hotărâte și consecvente. Nu am simțit niciodată ca sunt tratată diferit pentru că sunt femeie, dar am știut mereu să îmi folosesc energia feminină, cei 7 ani de acasă, moștenirea lăsată de bunici și încurajările soțului pentru a-mi îndeplini visul. 

Pentru mine Marketing înseamnă pasiunea transformată în job. Pasiune pe care o iubesc și pe care o împărtășesc mereu cu cei din jur. Așa că îmi doresc să inspir celelalte femei să își cultive pasiunile, să se bucure de ceea ce fac și să îi inspire și pe ceilalți să se bucure împreună. 

Pentru alte interviuri puteti intra pe sectiunea dedicata de Interviuri CityFemme

Sursa foto: arhiva personala a Catalinei

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *