Laboratoires Théa România lansează campania „Hyabak nu te lasă #CuOchiiÎnSoare!”

Laboratoires Théa România organizează marți, 18 august, conferința de presă dedicată campaniei de conștientizare Hyabak nu te lasă #CuOchiiÎnSoare!, care aduce în centrul atenției importanța protecției ochilor împotriva razelor UV și patologiile asociate stresului ocular. 

Invitații din cadrul conferinței: Dr. Ozana Moraru – Medic Specialist Oftalmolog – Centrul Oftalmologic OCULUS  din București, Dr. Ștefan Cornel – Medic Primar Oftalmolog, Secția de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Militar Central „Carol Davila” din București și Radu Tudor – General Manager Laboratoires Théa România își propun să inițieze o discuție cu privire la modalitățile de protejare a ochilor în sezonul estival, dar și în restul perioadei din an, atunci când petrecem o mare parte din timp în fața calculatorului. 

Campania are un rol puternic în educarea publicului cu privire la sănătatea ochilor, fiind menită să aducă în atenția comunităților un subiect mai puțin abordat până acum, și anume – importanța protejării ochilor atunci când te expui la soare, dar și protejarea în cazul sindromului de ochi uscat, a cărui prevalență globală este astăzi cuprinsă între 20 și 50 %*. 

Expunerea ochilor la radiațiile UV și sindromul de ochi uscat 

Majoritatea oamenilor înțeleg, probabil, legătura dintre radiațiile ultraviolete și cancerul de piele, însă mai puțini sunt conștienți de conexiunea dintre radiațiile UV și leziunile oculare. Însă, în realitate există mai multe boli de ochi cauzate sau agravate de expunerea la radiațiile UV, iar incidența lor este în creștere.

Sindromul de ochi uscat  este mai răspândit în rândul persoanelor de peste 40 de ani și în special  în rândul femeilor. Cu toate acestea, afecțiunea este în creștere și în rândul tinerilor, iar studiile recente raportează simptome la 30 până la 65% dintre angajații care lucrează la birou și la 25% dintre elevii de liceu. Mai mult, printre factorii care determină alarmant această boală se numără: terapia hormonală de substituție, bolile autoimune, sarcina, menopauza, unele medicamente uzuale, lentilele de contact sau utilizarea dispozitivelor digitale*. 

Astfel, evaporarea crescută de la nivelul suprafeței oculare, indusă de radiațiile solare din timpul verii și ecranele luminoase ale dispozitivelor electronice sunt factori ce contribuie la apariția sindromului de ochi uscat, lacrimile artificiale oferind o suplimentare a hidratării ochilor pe parcursul zilei și un confort sporit. 

Singurele lacrimi artificiale fără conservanți cu actinoquinol, care asigură protecție anti-UV

Piața de lacrimi artificiale este vastă, cuprinzând peste 50 tipuri diferite de lacrimi artificiale, iar trendul general este de a oferi lacrimi fără conservanți. Deși mai multe companii au lansat în ultima perioadă lacrimi artificiale fără conservanți, Hyabak se diferențiază de celelalte branduri prin faptul că este singura lacrimă lipsită de conservanți care conține actinoquinol și care poate fi folosită atât pentru ameliorarea simptomatologiei din sindromul de ochi uscat, cât și pentru protecția împotriva razelor UV. 

Sistemul ABAK®

Pe lângă beneficiile aduse de actinoquinol, un plus este și conceptul ABAK®, care oferă un produs ușor de manipulat, cu lacrimi artificiale unidozate, ce elimină riscul de a irosi substanța activă din flacon. 

Deși este cunoscut faptul că rolul conservanților este acela de a păstra colirele sterile, pe durata utilizării, aceștia sunt toxici pentru suprafața oculară. Datorită sistemului ABAK® soluția rămâne sterilă fără a fi nevoie de introducerea conservanților, iar riscul de contaminare a flaconului este înlăturat, astfel încât se împiedică deplasarea germenilor și multiplicarea acestora. 

Lacrimi artificiale compatibile cu lentile de contact

Spre deosebire de alte produse, Hyabak poate fi aplicat direct pe lentila de contact, oferind un confort mult ridicat  celor care lucrează intens în fața calculatorului, fie sunt implicați în activități sportive sau își petrec o mare parte a timpului în călătorii, facilitând aplicarea lacrimilor artificiale fără scoaterea și repoziționarea lentilelor. 

Despre Laboratoires Théa

Laboratoires Théa este o companie cu 150 de ani de expertiză în domeniul oftalmologic, care a reușit să inoveze prin produse comercializate pe 5 continente. În prezent, grupul Théa are 29 de filiale în Europa, Rusia, Africa de Nord, Africa de Sud și America de Sud. Cheia dezvoltării Théa este o combinație între dorința de a inova, expertiza științifică, parteneriatul cu medicii oftalmologi și spiritul de familie. În anii 1990, după zece ani de cercetare, Théa a inventat primul flacon multidoză capabil să distribuie picături de ochi fără conservanți prin sistemul ABAK®, oftalmologia intrând cu adevărat în era fără conservanți, ce permite pacienților să beneficieze de o întreagă gamă de tratamente pentru îngrijirea ochilor, cu efecte nedorite reduse. Începând cu martie 2020, Théa a devenit lider european absolut în ariile terapeutice oftalmice în care este activă.  

__

*Surse:

1. Stapleton F, Alves M, Bunya VY, et al. : TFOS DEWS II Epidemiology Report. Ocul Surf. 2017;15(3):334–65. 10.1016/j.jtos.2017.05.003 [PubMed] [Google Scholar] 

2. Blehm C, Vishnu S, Khattak A, et al. : Computer vision syndrome: a review. Surv Ophthalmol. 2005;50(3):253–62. 10.1016/j.survophthal.2005.02.008 [PubMed] [Google Scholar]

3. Tsubota K, Nakamori K: Dry eyes and video display terminals. N Engl J Med. 1993;328(8):584. 10.1056/NEJM199302253280817 [PubMed] [Google Scholar]

4. Uchino M, Dogru M, Uchino Y, et al. : Japan Ministry of Health study on prevalence of dry eye disease among Japanese high school students. Am J Ophthalmol. 2008;146(6):925–9.e2. 10.1016/j.ajo.2008.06.030 [PubMed] [Google Scholar]

5. Zhang Y, Chen H, Wu X: Prevalence and risk factors associated with dry eye syndrome among senior high school students in a county of Shandong Province, China. Ophthalmic Epidemiol. 2012;19(4):226–30. 10.3109/09286586.2012.670742 [PubMed] [Google Scholar]

Postari similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *